Sultingi vištienos tefteliai pomidorų padaže
Karolina Puodžiūtė
Vištienos tefteliai – tai švelnaus skonio, sotus ir visai šeimai tinkantis patiekalas. Sultingi kukuliai puikiai dera su švelniai rūgščiu pomidorų padažu. Juos lengva paruošti, o aromatas kepant pasieks kiekvieną namų kampelį. Šis receptas yra tikras išsigelbėjimas, kai norite paprasto, bet įspūdingo patiekalo!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!
Paruoškite kukulius: Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti.Keptuvėje ant nedidelės ugnies svieste trumpai pakepinkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką.
Maltą vištieną sumaišykite su atvėsintais ryžiais, kepintomis daržovėmis, majonezu, druska ir pipirais.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir sudėkite juos į kepimo indą.
Paruoškite padažą: Dubenyje sumaišykite vištienos sultinį, pomidorų pastą, grietinę ir ryžių miltus, kol gausite vientisą mišinį.
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitą mėsą? Taip, vietoj vištienos galite naudoti maltą kalakutieną, kiaulieną ar jautieną.
Ar būtina naudoti ryžių miltus padažui? Ne, ryžių miltus galima pakeisti paprastais kvietiniais miltais ar kukurūzų krakmolu.
Kaip padaryti, kad padažas būtų tirštesnis? Jei norite dar tirštesnio padažo, įpilkite mažiau sultinio arba pridėkite papildomą šaukštą miltų.
Ar teftelius galima paruošti iš anksto? Taip, galite juos suformuoti ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų prieš kepimą.
Ką galima patiekti prie šio patiekalo? Puikiai tiks bulvių košė, virtos daržovės , makaronai ar šviežios salotos .