Vištienos širdelių guliašas keptuvėje
Karolina Puodžiūtė
Širdelių guliašas – tai sotus, aromatingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei. Ciberžolės ir čiobrelių dėka širdelės įgauna ypatingą skonį, o tirštas padažas suteikia patiekalui malonaus švelnumo. Tai puikus būdas skaniai ir naudingai panaudoti vištienos subproduktus!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite, kol suminkštės.
Pašalinkite riebalus ir kraujagysles nuo širdelių. Sudėkite jas į keptuvę prie svogūnų ir kepkite, kol išsiskirs skystis.
Morką supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Įberkite lauro lapą, druską, pipirus, ciberžolę ir čiobrelius. Maišydami kepkite dar 5 minutes.
Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite pusę vandens. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
Likusį vandenį sumaišykite su miltais, kad neliktų gumulėlių, ir supilkite į keptuvę.
Guliašą troškinkite dar 10 minučių be dangčio, kol padažas sutirštės. Prieš patiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis.
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar būtina valyti vištienos širdeles? Taip, rekomenduojama pašalinti riebalus ir kraujagysles, kad patiekalas būtų skanesnis.
Ar galima naudoti kitus prieskonius? Taip, galite eksperimentuoti su česnakais, paprika ar bazilikais pagal savo skonį.
Ką daryti, jei padažas per tirštas? Įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Ar galima šį guliašą laikyti šaldytuve? Žinoma, šaldytuve jis išsilaiko net iki 3 dienų, o pašildytas tampa dar skanesnis.
Koks garnyras geriausiai tinka prie šio patiekalo? Puikiai dera su bulvių koše, ryžiais ar virtais makaronais.