Iš dažinės ciberžolės šakniastiebių gaunama pudra, vadinama kurkuma (arab. كركم = kurkum). Ji yra pagrindinė kario prieskonių sudėtinė dalis, suteikianti būdingą aromatą ir geltoną spalvą. Šis prieskonis plačiai naudojamas Indijos, Artimųjų Rytų, Pietryčių Azijos virtuvėse.
Agurkai su ciberžole žiemai
2024-07-29Subtilaus aromato ir saldaus skonio agurkų užkandis puikiai papildys pagrindinį patiekalą. Net pradedantysis virėjas gali paruošti...
Vištienos blauzdelės su keptomis daržovėmis
2024-04-14Pasigaminkite traškias, aukso rudos spalvos vištienos blauzdeles, pagardintas ciberžolės marinatu.Šis receptas puikiai tinka patiekti kaip vakarėlio...
Alyvuogių spalvos kiaušiniai Velykoms!
2024-03-28Kiaušiniai, su alyvuogių spalvos atspalviu, puikiai papuoš jūsų Velykų stalą! Šie unikalūs ir elegantiški kiaušiniai tikrai...
Kiaušinių dažymas ciberžole
2024-03-09Pagal ilgametį paprotį per Velykas įprasta dovanoti gintarinius velykinius kiaušinius, linkint klestėjimo ir vaisingų metų. Iki...
Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
2024-02-17Tai vienas patiekalų, kurį labai mėgsta mano vyras. Mėgstu ir aš, bet sau gaminčiau be dešrelių....