Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Voveraitės grietinėje keptuvėje
Karolina Puodžiūtė
Apetitą keliantis ir sotus keptų voveraičių patiekalas, puikiai derantis su
virtomis bulvėmis
ar bulvių koše.
4
| 1 įvertinimas
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
35
minutes
mins
Total Time
45
minutes
mins
Kategorija
Grybų patiekalai
Virtuvė
Pasaulio virtuvė
Servings
2
asmenims
Alergenai
Ingredientai
1x
2x
3x
700
g
Voveraitės
80
g
Sviestas
200
g
Grietinė
Druska
-
pagal skonį
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas
Nuvalykite voveraites. Dideles supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, o mažas palikite sveikas.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir retkarčiais pamaišydami apkepkite voveraites.
Po 20–25 minučių įdėkite grietinės, druskos ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite dar apie 10 minučių.
Pastabos
Voveraitės
padeda palaikyti imuninę sistemą, gerina akių sveikatą ir skatina energijos gamybą organizme.
Vitaminai:
B grupės vitaminai (B2, B3), D2, A (beta-karotinas).
Mineralai:
kalis, geležis, varis, cinkas.
Proga
Pietums
Patiko receptas?
Parašykite žemiau
komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė