Receptai
Voveraitės grietinėje keptuvėje
Publikuota:
Voveraitės yra maistingi grybai, turintys mažai kalorijų, bet daug naudingų medžiagų. Jos yra geras baltymų ir skaidulų šaltinis. Voveraitėse gausu vitaminų ir mineralų.
Voveraitės grietinėje keptuvėje
Apetitą keliantis ir sotus keptų voveraičių patiekalas, puikiai derantis su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Reklama
Ingredientai:
- 700 g Voveraitės
- 80 g Sviestas
- 200 g Grietinė
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Nuvalykite voveraites. Dideles supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, o mažas palikite sveikas.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir retkarčiais pamaišydami apkepkite voveraites.
- Po 20–25 minučių įdėkite grietinės, druskos ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite dar apie 10 minučių.
Reklama
Pastabos
Voveraitės padeda palaikyti imuninę sistemą, gerina akių sveikatą ir skatina energijos gamybą organizme.
- Vitaminai: B grupės vitaminai (B2, B3), D2, A (beta-karotinas).
- Mineralai: kalis, geležis, varis, cinkas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!