Go Back
+ servings
Vyšninis vyšnių tortas

Vyšnių torto receptas

Karolina Puodžiūtė
Puikiai atrodantis gaivus vyšninis tortukas.
4.50 | 2 įvertinimai
Prep Time 1 hour
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Kategorija Tortai
Servings 8 asmenims

Equipment

Plaktuvas

Ingredientai
  

Biskvitas

Šokoladinis musas

Jogurtinis sluoksnis

Paruošimas
 

Biskvitas

  • Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų.
  • Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę.
  • Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo.
  • Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę.
  • Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm Ø skersmens torto formas ir kepti iki 175℃ įkaitintoje orkaitėje 45 min.
  • Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.

Šokoladinis musas

  • 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v.š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai.
  • Želatiną išbrinkinti 4 v.š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado.
  • Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus.
  • Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.

Jogurtinis sluoksnis

  • Želatiną išbrinkinti 6 v.š. šalto vandens.
  • Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo.
  • Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą.
  • Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę.
  • Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.

Torto surinkimas

  • Į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti.
  • Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi).
  • Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis. Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
  • Torto šonus aptepame plakta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti.
  • Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle. Skanaus!

Pastabos

Tiesiog pažiūrėkite į šį nuostabų vyšnių torto pjūvį!
Vyšninis vyšnių tortas

Vyšnių tortas

mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: