Receptai
Vyšninis tortas
Publikuota:
Sugalvojau iš kelių tortų receptų paimti po dalelę ir sudėti į vieną skanų tortą. Labai labai labai ir labai skanus tortas. Gaivus, “šlapias”, nepersaldus, sotus. Tikrai dar darysiu ir darysiu šį variantą.
Beje, torčiuką dariau 22 cm skersmens tortinėje. Gavosi labai aukštas, teko dėti net papildomus bortus. Svoris būtent šio mažylio iš visų nurodytų produktų buvo 2,5 kg. Todėl jeigu norite žemesnio – daryti patariu platesnėje formoje, arba mažinti torto sluoksnių skaičių. Improvizuokit!
Vyšnių torto receptas
Puikiai atrodantis gaivus vyšninis tortukas.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Biskvitas
- 4 vnt. Kiaušinio tryniai
- ¼ a.š. Druska
- 2 v.š. Romas - (pyliau romo esencijos)
- 40 g Cukrus - + 50 g cukraus
- 25 g Kakava
- 85 ml Augalinis aliejus
- 135 ml Vanduo - šiltas
- 125 g Kvietiniai miltai
- ½ a.š. Soda
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 4 vnt. Kiaušinio baltymai
Šokoladinis musas
- 77,5 g Juodas šokoladas
- 50 g Grietinė - riebi
- 2 a.š. Romas
- 200 g Grietinėlė - riebi
- 8 g Želatina
- Vyšnios - (gali būti šaldytos arba konservuotos)
Jogurtinis sluoksnis
- 300 g Jogurtas - (natūralaus arba vyšnių skonio)
- 300 g Grietinėlė - plakamoji
- 3 v.š. Želatina
- vyšnių uogų ir vyšninės želatinos sušaldytos ir supjaustytos gabaliukais
Torto viršui
Paruošimas:
Biskvitas
- Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų.
- Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę.
- Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti.
- Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo.
- Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę.
- Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm Ø skersmens torto formas ir kepti iki 175℃ įkaitintoje orkaitėje 45 min.
- Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.
Šokoladinis musas
- 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v.š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai.
- Želatiną išbrinkinti 4 v.š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado.
- Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus.
- Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.
Jogurtinis sluoksnis
- Želatiną išbrinkinti 6 v.š. šalto vandens.
- Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo.
- Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą.
- Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę.
- Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.
Torto surinkimas
- Į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti.
- Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi).
- Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis. Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
- Torto šonus aptepame plakta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti.
- Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Tiesiog pažiūrėkite į šį nuostabų vyšnių torto pjūvį!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai