Mus rasite
Vyšninis vyšnių tortas
Vyšninio torto receptas

Receptai

Vyšninis tortas

Sugalvojau iš kelių tortų receptų paimti po dalelę ir sudėti į vieną skanų tortą. Labai labai labai ir labai skanus tortas. Gaivus, “šlapias”, nepersaldus, sotus. Tikrai dar darysiu ir darysiu šį variantą.

Beje, torčiuką dariau 22 cm skersmens tortinėje. Gavosi labai aukštas, teko dėti net papildomus bortus. Svoris būtent šio mažylio iš visų nurodytų produktų buvo 2,5 kg. Todėl jeigu norite žemesnio – daryti patariu platesnėje formoje, arba mažinti torto sluoksnių skaičių. Improvizuokit!

Vyšninis vyšnių tortas

Vyšnių torto receptas

Karolina Puodžiūtė
Puikiai atrodantis gaivus vyšninis tortukas.
4.50 | 2 įvertinimai
Paruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour 45 minutes
Kategorija Tortai
Porcijos 8 asmenims

Įrankiai

Plaktuvas
Reklama

Ingredientai:
  

Biskvitas

Šokoladinis musas

Jogurtinis sluoksnis

Paruošimas:
 

Biskvitas

  • Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų.
  • Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę.
  • Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo.
  • Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę.
  • Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm Ø skersmens torto formas ir kepti iki 175℃ įkaitintoje orkaitėje 45 min.
  • Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.

Šokoladinis musas

  • 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v.š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai.
  • Želatiną išbrinkinti 4 v.š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado.
  • Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus.
  • Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.

Jogurtinis sluoksnis

  • Želatiną išbrinkinti 6 v.š. šalto vandens.
  • Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo.
  • Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą.
  • Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę.
  • Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.

Torto surinkimas

  • Į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti.
  • Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi).
  • Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis. Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
  • Torto šonus aptepame plakta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti.
  • Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle. Skanaus!
Reklama

Pastabos

Tiesiog pažiūrėkite į šį nuostabų vyšnių torto pjūvį!
Vyšninis vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų