Receptai
Šilkiniai kukuliai su spirgučiais
Skonio patirtis yra neprilygstama. Niekas neprilygsta naminiams bulvių kukuliams iš virtų bulvių, tokius, kokius gamino ir gamina mūsų močiutės ir mamos. Vienas iš mano mėgstamiausių dalykų vaikystėje ir pauglystėje buvo sedėti ant palangės virtuvėje nuleidus kojas ir žiūrėti, kaip mama juos gamindavo. O visų tokių kukulių gamybos meistras buvo mano tėtis. Jis buvo toks krapštukas ir viską mėgdavo daryti mažus ir minetiūrinius. Tad tas procesas su juo budavo pata mėgstamiausias. Lipdydavom tuos mažus kukuliukus su linksmom istorijomis ir dainomis. Tai buvo mano geriausias laikas su šeima. Kaip matote aš tokių minetiūrinių negaminu šiuo metu, lipdžiau standartinius. Tiesa, kad juos pasigaminti patiems reikia šiek tiek daugiau pastangų, nei pirkti jau paruoštus.
Šilkiniai kukuliai su spirgučiais
Ingredientai:
- 6 vnt. Bulvės
- 120 g Bulvių krakmolas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Druska - pagal skonį
- Bulvių krakmolas - apvoliojimui
Padažui:
- 200 g Rūkyti lašiniai
- 1 vnt. Svogūnai
Paruošimas:
- Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Pravėsusias nulves sumalkite mėsmale arba dar karštas gerai sugrūskite, suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, padruskinkite ir gerai suminkykite.
- Formuokite kukulius, kievieną apvoliokite krakmole.
- Virkite pasūdytame vandenyje 10-15 min.
- Išgriebkite ir patiekite su spirgučių padažu, kurį paruošite lašinukus supjaustę kubeliais ir paspirginę sausoje keptuvėje su svogūnais.