Kopūstai ir cukinijos yra dvi universaliausios daržovės, kurias galite rasti virtuvėje. Jos dažnai pamirštamos dėl savo paprastumo, tačiau jas galima paversti labai skaniu patiekalu. Šis receptas išryškina abi daržoves – kopūstų traškumas derinamas su švelniu cukinijų skoniu.

Kopūstų ir cukinijų kotletai

Ingredientai
- 300 g Cukinijos - sutarkuotos mažomis juostelėmis
- 250 g Kopūstai - smulkiai pjaustytų
- ¼ a.š. Druska - naudojama cukinijų marinavimui, ištraukiant drėgmės perteklių, kad patiekalas nebūtų vandeningas
- 4 v.š. Kvietiniai miltai - miltų gali prireikti daugiau + apvoliojimui
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 20 g Žalieji svogūnai - smulkiai supjaustyti laiškai
- ⅙ a.š. Juodieji pipirai
- ⅕ a.š. Česnako milteliai
- ¼ a.š. Čili pipiras - maltas
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas
Paruoškite cukinijas:
- Pradėkite nuo cukinijų sutarkavimo mažomis vienodomis juostelėmis. Sutarkuotas cukinijas sudėkite į kiaurasamtį virš dubens. Pabarstykite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir lengvai sumaišykite, kad druska pasiskirstytu tolygiai. Palikite cukinijas apie 10 minučių. Šis žingsnis yra labai svarbus, nes druska padeda iš cukinijų pašalinti drėgmės perteklių, o tai svarbu norint išvengti vandeningo galutinio patiekalo.
- Po 10 minučių paimkite didelį medinį šaukštą ir švelniai paspauskite cukiniją, kad pašalintumėte kuo daugiau vandens. Išspaudus skysčio perteklių cukinijos geriau iškeps ir veiksmingiau įsisavins prieskonius.
Paruoškite kopūstą:
- Kol cukinijos nusausėja, kopūstą supjaustykite smulkiai, kad gabalėliai būtų pakankamai maži. Tai padės greitai iškepti, bet vis tiek išlaikys šiek tiek tekstūros.
Sumaišykite ingredientus:
- Dideliame dubenyje sumaišykite nusausintas cukinijas, pjaustytus kopūstus, žaliuosius svogūnus, miltus, kiaušinį, juoduosius pipirus, česnako miltelius ir čili miltelius. Viską gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų daržovių mišinyje. Mišinys turi būti gerai sumaišytas, bet ne per šlapias ar per sausas – tokios konsistencijos, kad išliktų formą kepimo metu.Miltų gali prireikti daugiau. Viskas priklauso nuo cukinijos drėgnumo. Tad žiūrėkite pagal savo situaciją ir patirtį.
Kepkite:
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę. Jei naudojate nepridegančią keptuvę, aliejaus galite pilti nedaug, tačiau įpylus arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus galite išryškinti patiekalo skonį.
- Kai keptuvė įkaista, suformuokite daržovių mišinį į nedidelius kotletus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite:
- Šį patiekalą geriausia patiekti karštą, bet galima mėgautis ir kambario temperatūroje.
Pastabos
