Varškė ir bulvės – produktai, kuriuos galima rasti kone kiekvieno tautiečio virtuvėje. Ir nors dažniausiai iš varškės ir bulvių gaminami skirtingi patiekalai, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalijasi, kad kartu iš šių produktų gaminami valgiai ne tik vienas kitą puikiai papildo, bet ir sukuria itin gardžią skonių dermę. Pasak jų, visą šią savaitę pasirūpinus pusriebe varške ir lietuviškomis šviežiomis bulvėmis bus galima prisiminti nostalgiją keliančius šių dviejų produktų valgių skonius ir pigiai paruošti net tris skirtingus patiekalus, kurių užteks visai savaitei.

Virtų bulvių didžkukuliai su varškės įdaru

Ingredientai
- 800 g Bulvės
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 3 v.š. Manų kruopos
- ½ v.š. Bulvių krakmolas
- 300 g Varškė - pusriebė
- 1 v.š. Sviestas
- 2 v.š. Grietinė
Paruošimas
- Bulves nuplaukite ir su visomis lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus nulupkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
- Atskirai pasiruoškite įdarą: į varškę įmuškite likusį kiaušinį, druską ir išmaišykite. Atgnybkite dalį bulvių masės, delne suformuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite didžkukulį: užlankstykite kraštus link vidurio ir viską suapvalinkite delnais.
- Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 minučių, o tada išimkite kiaurasamčiu. Skaniausia patiekti su padažu: keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės bei įberkite truputį parmezano.
Pastabos
Nostalgiški varškės ir bulvių patiekalai
Pasak I. Trakimaitės-Šeškuvienės, bulvės bei varškė yra vieni geriausių pasirinkimų, mat suteikia galimybę paruošti gardžius patiekalus ne tik įvairiausiais būdais, bet ir ženkliai sutaupant. Prekybos tinklo atstovė pastebi, kad bulvių valgiai su varške yra šiek tiek gaivesni nei su mėsa, tačiau vis tiek sotūs, o juos galima valgyti ir pietums, ir vakarienei, lengva ir pašildyti. „Be to, praturtinus bulvinius patiekalus varške, šie juos papildo naudingomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir mikroelementais, teigiamai veikiančiais sveikatą. Taip pat dažnas šiuos patiekalus mėgsta ir dėl draugiškos kainos, štai pavyzdžiui, visą šią savaitę pasirūpinę kilogramu lietuviškų šviežių bulvių ar pusriebe varške už ypač mažą kainą galėsite išbandyti jųdviejų derinius dar ir sutaupydami“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė ir dalijasi trimis nebrangių receptų idėjomis, kurias siūlo prekybos tinklo kulinarijos meistrai.