Receptai
Salotos su keptais baklažanais
Publikuota:
Šios salotos naudingos, nes baklažanai yra mažai kaloringi. Švieži žalumynai, tokie kaip kalendra ir petražolės, praturtina patiekalą vitaminais.
Salotos su keptais baklažanais
Šios spalvingos, gardžios salotos – tikras rudens gėrybių patiekalas, kuris atspindi šilto ir turtingo sezono skonį. Salotos yra paprastos ir greitai paruošiamos, o jų ingredientų spalvos primena rudens nuotaiką. Jas galima patiekti tiek šiltas, tiek palikti įsigerti skoniui – abiem atvejais salotos yra nepaprastai skanios.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Baklažanas
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 vnt. Paprika
- Kalendra - pagal skonį
- Petražolės - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 1 v.š. Sojos padažas
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Baklažaną supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir atidėkite šiek tiek pastovėti.
- Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną ir žalumynus susmulkinkite, česnaką sukapokite. Morką sutarkuokite stambia tarka.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus tiek, kad padengtų dugną. Nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite, kol taps auksinės spalvos. Kepintus baklažanus perkelkite į dubenį, sudėkite morkas, žalumynus ir papriką.
- Aliejuje šiek tiek apkepkite česnaką, kol pajusite aromatą, tada jį išimkite. Į aliejų suberkite svogūną ir apkepkite kol gražiai apskrus.
- Svogūnus kartu su aromatingu aliejumi įdėkite į salotas. Pagardinkite druska, pipirais, sojos padažu ir išmaišykite. Norint, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Kaip ilgai šios salotos gali būti laikomos? Jas galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų, tačiau skaniausios yra šviežios.
- Ar galima išsiversti be sojos padažo? Taip, tačiau galite pridėti truputį daugiau druskos arba naudoti kitą mėgstamą padažą.
- Ar tinka kitos daržovės? Taip, galite pridėti cukinijų arba pomidorų, kurie suteiks papildomo skonio.
Maistingumas
Kalorijos: 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 20g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!