Mus rasite
Keptų baklažanų salotos
Keptų baklažanų salotos

Receptai

Salotos su keptais baklažanais

Šios salotos naudingos, nes baklažanai yra mažai kaloringi. Švieži žalumynai, tokie kaip kalendra ir petražolės, praturtina patiekalą vitaminais.

Keptų baklažanų salotos

Salotos su keptais baklažanais

Karolina Puodžiūtė
Šios spalvingos, gardžios salotos – tikras rudens gėrybių patiekalas, kuris atspindi šilto ir turtingo sezono skonį. Salotos yra paprastos ir greitai paruošiamos, o jų ingredientų spalvos primena rudens nuotaiką. Jas galima patiekti tiek šiltas, tiek palikti įsigerti skoniui – abiem atvejais salotos yra nepaprastai skanios.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 25 minutes
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Baklažaną supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir atidėkite šiek tiek pastovėti.
  • Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną ir žalumynus susmulkinkite, česnaką sukapokite. Morką sutarkuokite stambia tarka.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus tiek, kad padengtų dugną. Nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite, kol taps auksinės spalvos. Kepintus baklažanus perkelkite į dubenį, sudėkite morkas, žalumynus ir papriką.
  • Aliejuje šiek tiek apkepkite česnaką, kol pajusite aromatą, tada jį išimkite. Į aliejų suberkite svogūną ir apkepkite kol gražiai apskrus.
  • Svogūnus kartu su aromatingu aliejumi įdėkite į salotas. Pagardinkite druska, pipirais, sojos padažu ir išmaišykite. Norint, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kaip ilgai šios salotos gali būti laikomos? Jas galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų, tačiau skaniausios yra šviežios.
  2. Ar galima išsiversti be sojos padažo? Taip, tačiau galite pridėti truputį daugiau druskos arba naudoti kitą mėgstamą padažą.
  3. Ar tinka kitos daržovės? Taip, galite pridėti cukinijų arba pomidorų, kurie suteiks papildomo skonio.

Maistingumas

Kalorijos: 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 20g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų