Mus rasite
Keptas paltusas su bulvėmis ir grybais
Keptas paltusas su bulvėmis ir grybais

Receptai

Paltusas su bulvėmis ir grybais

Paltusas – tai puikus omega-3 riebalų rūgščių, aukštos kokybės baltymų ir mineralų šaltinis. Bulvės suteikia sotumo, o grybai – malonaus skonio ir tekstūros. Be to, šis receptas paruošiamas iš paprastų ingredientų, todėl lengvai atkartojamas namuose.

paltusas su bulvėmis ir grybais

Keptas paltusas su bulvėmis ir grybais

Karolina Puodžiūtė
Šis patiekalas – paprastas, tačiau itin gardus. Paltuso ir bulvių derinys su grybais bei aromatingais prieskoniais puikiai dera, todėl šis patiekalas taps išskirtiniu akcentu ant jūsų stalo.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 3 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Žuvį nuplaukite ir gerai nusausinkite tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Petražoles ir česnaką supjaustykite, sumaišykite su druska ir įdėkite į žuvies vidų. Išorėje paltusą pabarstykite druska, pipirais ir patepkite alyvuogių aliejumi. Padarykite kelis įpjovimus iki kaulo ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, pamerkite į šaltą vandenį, kad neliptų tarpusavyje. Nusausinkite, šiek tiek pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išdėliokite aplink žuvį.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir dėkite skardą su žuvimi ir bulvėmis kepti 15 minučių. Po to sudėkite grybus aplink žuvį, apšlakstykite žuvį vynu (jei naudojate) ir dar kepkite apie 15-20 minučių, sumažinę temperatūrą iki 180 °C. Žuvies paruošimą patikrinkite įdurę plonu peiliu.
  • Atsargiai perkelkite bulves su grybais į serviravimo indą. Išėmę iš skardos, pašalinkite žuvies odą ir išimkite kaulus. Patiekite paltuso filė su bulvėmis ir grybais, pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
    paltusas su bulvėmis ir grybais
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą žuvį? Taip, galite naudoti menkę, jūrų lydeką ar kitą mėgstamą baltą žuvį, tačiau kepimo laikas gali šiek tiek skirtis.
  2. Kuo pakeisti baltąjį vyną? Vietoje vyno galima naudoti citrinų sultis, kad suteiktumėte šiek tiek rūgštumo.
  3. Ar galima naudoti kitokius grybus? Taip, galite naudoti tiek pievagrybius, tiek baravykus ar kitus mėgstamus grybus.
  4. Kaip patikrinti, ar žuvis iškepė? Žuvis bus paruošta, kai minkštimas taps baltas ir lengvai atsiskirs nuo kaulų.
  5. Ar būtina naudoti alyvuogių aliejų? Alyvuogių aliejus puikiai tinka dėl savo skonio ir aromato, tačiau galite pakeisti jį saulėgrąžų ar rapsų aliejumi, jei norite.

Maistingumas

Kalorijos: 870kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 50gRiebalai: 45g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų