Mus rasite
Kalėdinis pyragas su aguonomis ir razinomis
Iškeptas Kalėdinis pyragas su aguonomis

Receptai

Kalėdinis pyragas su aguonomis ir razinomis

  • Laiko taupymas: Kepama viename inde, tad sumažėja indų plovimo.
  • Universalumas: Trijų skirtingų skonių sluoksniai – aguonų, razinų ir kakavos – patiks kiekvienam.
  • Ekonomiškumas: Pagrindiniai ingredientai – paprasti ir prieinami.
  • Greitas paruošimas: Puikiai tinka, jei norite greito deserto šventei.
  • Maistinga: Sudėtyje yra pieno produktų ir kiaušinių, kurie papildo baltymais.
Iškeptas Kalėdinis pyragas su aguonomis

Kalėdinis pyragas su aguonomis ir razinomis

Vida Ska
Kalėdos – tai metas, kai norisi ne tik dovanoti šilumą artimiesiems, bet ir mėgautis gardžiais desertais. Šis pyragas yra ne tik puikiai tinkantis šventiniam stalui, bet ir labai lengvai pagaminamas. Viskas vyksta viename kepimo inde, o iš to gauname net tris skirtingus sluoksnius! Jūsų virtuvė tikrai pakvips šiluma, o pyragas taps šventinio stalo pažiba.
Rekomenduoju pasigaminti: Aguonų vyniotinis Kalėdoms / Pyragas su mandarinais
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 8 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Pagrindui:

Kremui:

Paruošimas:
 

  • Kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos išplakite iki baltų putų.
  • Įmaišykite grietinę, nugesintą sodą su miltais ir vanile. Gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į tris lygias dalis (~200 g kiekviena):

  • Į pirmą įmaišykite aguonas.
  • Į antrą – nuplautas razinas.
  • Į trečią – kakavos miltelius (jei per tiršta, įpilkite 1 v. š. grietinės).
    Tešla pyragui
  • Į kepimo skardą supilkite tešlą (žiūrėkite, kad sluoksniai pasiskirstytų lygiai).
  • Kepkite 170 °C temperatūroje apie 15 minučių.

Pyrago surinkimas:

  • Ant sluoksnio su razinomis užtepkite kremą.
  • Dėkite sluoksnį su kakava, vėl užtepkite kremą.
  • Viršuje – sluoksnis su aguonomis, užtepkite likusį kremą.
  • Pyragą apipjaustykite, o trupinius panaudokite papuošimui. Galima užbarstyti ir riešutų.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitus džiovintus vaisius vietoje razinų? Taip, galite pakeisti spanguolėmis ar smulkintais džiovintais abrikosais.
  2. Ar vietoje grietinės galima naudoti jogurtą? Taip, tačiau naudokite natūralų, nesaldintą jogurtą.
  3. Kiek laiko galima laikyti šį tortą? Šaldytuve jis gali būti laikomas iki 3 dienų.
  4. Ką daryti, jei kremas per skystas? Įmaišykite šiek tiek daugiau cukraus pudros arba įdėkite kremą į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  5. Ar galima gaminti be sodos? Soda suteikia purumo, tačiau ją galima pakeisti kepimo milteliais.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 290kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 4gRiebalai: 15g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Aistringas virtuvės entuziastas, mėgstantis eksperimentuoti su naujais receptais ir kurti gardžius patiekalus, kurie džiugina tiek skonį, tiek akis.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų