Mus rasite
Aviečių keksas
Iškeptas aviečių keksas @vienosaukstoistorija

Receptai

Aviečių keksas

 

Aviečių keksas

Aviečių keksas

Vieno šaukšto istorija
Sulaukus vasaros bei šviežių uogų sezono, norisi jų suvalgyti kiek įmanoma daugiau bei įvairiomis formomis, ne išimtis ir kepiniai su jomis. Šis aviečių keksas yra minkštutėtis, purus, drėgnas, lengvas ir tikrai ne per saldus. Gaivumo bei lengvos rūgštelės jam priduoda būtent aviečių uogos, kurių gausu pačiame kekse bei jo glazūroje.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 15 minutes
Kategorija Keksai
Porcijos 10 porcijų
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Glazūrai:

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros bei pasiruoškite kepimo formą.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, druską) ir atidėkite į šalį.
  • Kitame dubenyje gerai išmaišykite tirpintą sviestą su cukrumi.
  • Tuomet po vieną įmaišykite kiaušinius ir galiausiai graikišką jogurtą.
  • Palengva įmaišykite sausų ingredientų mišinį ir paskutiniu žingsniu sudėkite avietes.
  • Tolygiai paskirstykite tešlą į kekso kepimo formą.
  • Gausiai apibarstykite migdolų puselėmis.
  • Kepkite 60min. Pilnai atvėsinkite prieš dedant glazūrą.
  • Glazūrą pasiruošite sumaišydami jai skirtus ingredientus.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti šaldytas avietes? Taip, tačiau šaldytas avietes prieš dedant į tešlą rekomenduojama nuvarvinti, kad nesugadintų tešlos konsistencijos.
  2. Ar graikišką jogurtą galima pakeisti kitu produktu? Taip, galite naudoti grietinę, tačiau rezultatas gali šiek tiek skirtis.
  3. Ką daryti, jei neturiu migdolų puselių? Migdolų puseles galima pakeisti smulkintais riešutais arba visai jų nenaudoti.
  4. Ar būtina gaminti glazūrą? Ne, glazūra yra pasirinktinai – kekso skonis puikus ir be jos.
  5. Kaip kekso likučius išlaikyti šviežius? Keksą rekomenduojama laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.

Maistingumas

Kalorijos: 280kcalAngliavandeniai: 36gBaltymai: 5gRiebalai: 12g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Prancūziški putėsiniai tortai ir desertai pagal individualius užsakymus. Susisiekite socialiniuose tinkluose. Arba: +370 610 05440 | ebileviciute@gmail.com

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų