Receptai
Aviečių keksas
Publikuota:
Aviečių keksas
Sulaukus vasaros bei šviežių uogų sezono, norisi jų suvalgyti kiek įmanoma daugiau bei įvairiomis formomis, ne išimtis ir kepiniai su jomis. Šis aviečių keksas yra minkštutėtis, purus, drėgnas, lengvas ir tikrai ne per saldus. Gaivumo bei lengvos rūgštelės jam priduoda būtent aviečių uogos, kurių gausu pačiame kekse bei jo glazūroje.
Reklama
Ingredientai:
- 210 g Kvietiniai miltai
- 100 g Avietės - šviežios
- 50 g Migdolai - puselės
- 120 g Sviestas - ištirpintas ir atvėsintas
- 140 g Graikiškas jogurtas - riebaus (kambario temperatūros)
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 210 g Cukrus
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- ½ a.š. Druska
Glazūrai:
- 4 v.š. Cukraus pudra
- 1 v.š. Citrinos sultys
- 5 vnt. Avietės - sutrintos
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros bei pasiruoškite kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, druską) ir atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje gerai išmaišykite tirpintą sviestą su cukrumi.
- Tuomet po vieną įmaišykite kiaušinius ir galiausiai graikišką jogurtą.
- Palengva įmaišykite sausų ingredientų mišinį ir paskutiniu žingsniu sudėkite avietes.
- Tolygiai paskirstykite tešlą į kekso kepimo formą.
- Gausiai apibarstykite migdolų puselėmis.
- Kepkite 60min. Pilnai atvėsinkite prieš dedant glazūrą.
- Glazūrą pasiruošite sumaišydami jai skirtus ingredientus.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti šaldytas avietes? Taip, tačiau šaldytas avietes prieš dedant į tešlą rekomenduojama nuvarvinti, kad nesugadintų tešlos konsistencijos.
- Ar graikišką jogurtą galima pakeisti kitu produktu? Taip, galite naudoti grietinę, tačiau rezultatas gali šiek tiek skirtis.
- Ką daryti, jei neturiu migdolų puselių? Migdolų puseles galima pakeisti smulkintais riešutais arba visai jų nenaudoti.
- Ar būtina gaminti glazūrą? Ne, glazūra yra pasirinktinai – kekso skonis puikus ir be jos.
- Kaip kekso likučius išlaikyti šviežius? Keksą rekomenduojama laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
Maistingumas
Kalorijos: 280kcalAngliavandeniai: 36gBaltymai: 5gRiebalai: 12g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!