Receptai
Raugintų kopūstų sriuba su perlinėmis kruopomis ir džiovintais baravykais
Publikuota:
Man sriubos yra reikalingos kaip oras, tikriausiai pas mane nėra buvę savaitės be sriubos.. jas gaminu dažnai, dažniausiai kokia bus sriuba padiktuoja šaldytuvo turinys.
Raugintų kopūstų sriuba su perlinėmis kruopomis ir džiovintais baravykais
Tobulas prieskonių balansas, visada po ranka kai reikia greito, bet ne nuobodaus garnyro. Šiam receptui naudojau perlinių kruopų ir žaliųjų lešių kruopų mišinį, į sriubą papildomai įdėjau dar uošvienės rinktų džiovintų baravykų. Gavosi tikra skonio bomba! Kviečiu išbandyti ir jus!
Reklama
Ingredientai:
- 100 g Perlinės kruopos
- 1 sauja Džiovinti baravykai
- 2 vnt. Bulvės
- 2 vnt. Morkos - nedidelės
- ½ vnt. Svogūnai
- 2 vnt. Paprika - mažos
- 200 g Rauginti kopūstai
- 1 pundelis Krapai
- 3 kubeliai Daržovių sultinys
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus
Paruošimas:
- Pirmiausia užsimerkite džiovintus grybus karštame vandenyje ir leiskite jiems pabrinkti bent 1 valandą.
- Nuskuskite morkas, jas supjaustykite, taip pat smulkiai supjaustykite paprikas ir svogūnus.
- Į puodą kuriame virsite sriubą įpilkite šlakelį aliejaus ir jame pakepkite morkas, paprikas, svogūnus kol suminkštės, tada sudėkite raugintus kopūstus ir pakepkite kol jie pradės minkštėti.Jei kopūstai labai rūgštūs tada prieš kepdami, juos perplaukite šaltu vandeniu.
- Ant keptų daržovių supilkite kruopų mišinį, sudėkite išbrinkusius baravykus, užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite sultinio kūbelius ir virkite apie 30 min.
- Kol kruopos verda nuskuskite bulves, supjaustykite jas norimo dydžio gabaliukais ir praėjus 20 min. virimo sudėkite jas į puodą.
- Sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su šviežiais krapais. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!