Mus rasite
Šventinis šaltienos receptas

Receptai

Šventinis šaltienos receptas – skaniausia klasika jūsų šventėms

Kuo šis receptas geras:

  • Daug kolageno: dėka kaulų ir želatinos šaltiena stiprina sąnarius, odą, nagus.
  • Sotus ir maistingas patiekalas: gausu baltymų, vitaminų iš daržovių, be pridėtinio cukraus ar miltų.
  • Puikiai laikosi: šaltiena gali stovėti šaldytuve iki savaitės.
  • Gera alternatyva šiuolaikiniams užkandžiams: klasikinis skonis su mažai angliavandenių.
  • Tinka šventėms: puošnus patiekalas, kurį galima dekoruoti įvairiai ir patiekti šaltai.

Šventinis šaltienos receptas – skaniausia klasika jūsų šventėms

Karolina Puodžiūtė
Šaltiena užima ypatingą vietą ant šventinio stalo – ypač per Naujuosius metus, Velykas ar šeimos šventes. Ji gaminama iš įvairių rūšių mėsos – dažniausiai iš kiaulienos, jautienos, o kartais papildoma vištiena ar net žuvimi. Aromatingi prieskoniai, daržovės ir želatina sukuria ypatingą skonį ir puikią tekstūrą.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 4 hours
Bendras laikas 4 hours 30 minutes
Alergenai
Kiaušiniai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Pirmas etapas – virimas: į puodą su šaltu vandeniu sudėkite kiaulieną, jautieną ir kaulus. Užvirkite ant vidutinės kaitros, nuolat nugraibykite putas. Kai putos nebesusidaro, sumažinkite kaitrą ir virkite 2 valandas po dangčiu.
  • Antras etapas – daržovės: po 2 valandų įdėkite nuluptą svogūną, morkas, petražoles, galite įdėti juodųjų pipirų. Viską virkite dar apie 2 valandas.
  • Trečias etapas – sultinys: likus 1 valandai iki virimo pabaigos, įdėkite druskos. Po to išimkite mėsą ir daržoves (1 morką palikite dekorui). Nukoškite sultinį per marlę.
  • Mėsos paruošimas: mėsą išrinkite į pluoštelius. Virtus kiaušinius ir citriną supjaustykite griežinėliais. Morką taip pat supjaustykite dekoratyviai.
  • Formavimas: į pasirinktą formą dėkite mėsą, kiaušinių, citrinos, morkų griežinėlius ir petražoles.
  • Želatinos paruošimas: želatiną užpilkite vandeniu pagal instrukciją ir palaukite, kol išbrinks. Tada ištirpinkite ją 100 ml karšto sultinio.
  • Užpylimas ir stingdymas: želatinos tirpalą sumaišykite su likusiu sultiniu ir užpilkite ant šaltienos masės. Pirmiausia atvėsinkite kambario temperatūroje, vėliau dėkite į šaldytuvą 8–12 valandų, kad sustingtų.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

    1. Ar būtina naudoti želatiną? Jei naudojate daug kaulų, želatinos gali ir nereikėti – natūralus sultinys sustings. Tačiau nedidelis kiekis garantuoja tvirtą rezultatą.
    2. Kiek laiko galima laikyti šaldytuve? Šaltieną galima laikyti 5–7 dienas šaldytuve sandariame inde.
    3. Kokias mėsos dalis naudoti geriausia? Kiaulienos kojos, ausys, uodegėlės ar sprandinė – jose daug natūralaus želatino.
    4. Ar galima daryti šaltieną iš vienos rūšies mėsos? Žinoma, bet dviejų rūšių (pvz., kiauliena ir jautiena) derinys suteikia sodresnį skonį ir geresnę tekstūrą.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų