
Receptai
Sotus bulvių apkepas – nustebinsite net šeimos narius
Publikuota:
Ko jau ko, o bulvių kiekvienuose namuose rasime! Kartu su bulvėmis tobulai derinasi svogūnai – gaunasi bulvių apkepas.

Sotus bulvių apkepas - nustebinsite net šeimos narius
Siūlau skanius pietus visai šeimai – sotus bulvių apkepas, kuriame sujungiu mėsą, kiaušinius ir sūrį. O toliau jau viskas pagal galimybes.. Kažkurį sluoksnį galite ir praleisti, bet rekomenduoju pilną rinkinį alkaniems pilvams! Mano pagamintas bulvių apkepas ne tik su svogūnais, bet ir su mėsa, kiaušiniais, sūriu.
Ingredientai
- 2 kg Bulvės
- 3 vnt. Svogūnai
- 400 g Maltos kiaulienos
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 4 v.š. Majonezas
- 200 g Sūris
- Kiaulienos prieskoniai
- Druska - pagal skonį
Paruošimas
- Į kepimo indą dėti bulvių riekelių sluoksnį.
- Dėliojam svogūnų pusžiedžius. Svogūnų negailėkit, jie su bulvėmis labai dera.
- Tada sluoksnis maltos mėsos. Pabarstykite prieskoniais ir druska!
- Vėl bulvių riekelės.
- Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su majonezu. Gautą masę plonai užtepkite ant bulvių.
- Stiklinė vandens arba sultinio.
- Viršutinis sluoksnis iš fermentinio sūrio.
- Bulvių apkepą šaunam į 180° karščio orkaitę valandėlei. O po to… Skaniai ir sočiai!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
