Receptai
Burokėlių salotos su fetos sūriu
Publikuota:
Burokėlių salotų receptas su fetos sūriu
Tikrai paprastai pagaminamos salotos, kuriose galite naudoti tiek salotų mišinį tiek vienos rūšies salotas. Skaniausia yra su gražgarstėmis, prie burokėlio saldumo ir fetos sūrumo jos viską subalansuoja tobulai. Šioms salotoms naudoju keptus ir virtus burokėlius, pakepus juos atsiskleidžia burokėlio skonis. Salotas gardinau su alyvuogių aliejumi ir valzamiko actu. Paprasta, skanu ir sveika!
Reklama
Ingredientai:
- 100 g Špinatai
- 1 sauja Pomidorai - nedideli
- 3 vnt. Burokėliai - nedideli
- 50 g Fetos sūris
- 1 vnt. Avokadas
- Moliūgo sėklos - šiektiek
- Krapai - sauja
- 2 a.š. Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Balzaminis actas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Burokėlius išvirkite jei pirkote ne virtus. Pakepinkite juos ant keptuvės su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių apie 4 minutes.
- Į salotų dubenį sudėkite nuplautus špinatus, supjaustytą avokadą, pomidorus, keptus burokėlius.
- Pabarstykite fetos sūriu, smulkintais krapais, moliūgo sėklomis.
- Aliejų sumaišykite su balzaminiu actu, supilkite ant salotų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!