Receptai
Vištienos iešmeliai pistacijų marinate
Publikuota:
Vištienos iešmelių receptas pistacijų marinate
Šis receptas - naujas atradimas! Sugalvotas visai netyčia, nes gaminau Anthony Bourdain įkvpėtus sumuštinius su mortadela, sūriu ir pistacijomis. Kai pasidariau pistacijų masę, kilo mintis - kodel šiektiek jos nepakeitus ir nepavertus į marinatą vištienai? Drąsiai galiu sakyti, kad ekspermentas pavyko puikiai! Pavalgėme taip skaniai, kad privalau receptu pasidalinti ir su jumis! Patiekiau su ryžiais ir salotomis.
Įrankiai
Virtuvinis kombainas
Reklama
Ingredientai:
- 300 g Vištienos krūtinėlė - galite rinktis ir blauzdelių mėsą
Marinatui:
- 50 g Pistacijos - kepintos
- ½ vnt. Citrinos sultys
- Citrinos žievelė - šiek tiek
- 2 skiltelės Česnakai
- 40 ml Alyvuogių aliejus
- 1 sauja Špinatai
- 1 vnt. Aitrieji raudonieji pipirai - nebūtina
- 50 g Parmezanas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia susipjaustykite vištieną nedideliais gabaliukais.
- Visus ingredientus marinatui sudėkite į virtuvinį trintuvą, viską gerai sutrinkite. Jei masė gaunasi gan sausa, įpilkite šiektiek daugiau aliejaus. Ji neturi gautis labai skysta, bet neturi būti ir labai kieta. Pamarinuokite vištieną apie 1 valandą arba ilgiau.
- 30 minučių arba 1 valandą prieš kepant, užsimerkite medinius iešmelius vandenyje. Taip jie kepdami nedegs.
- Suverkite vištieną ant iešmelių, kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite su salotomis ir ryžiais. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!