
Jautienos liežuvio mišrainės receptas
Liežuvio mišrainės receptas - gaunasi ryškaus, labai švelnaus skonio ir labai gražiai atrodo ant šventinio stalo.
Ingredientai:
- Jautienos liežuvis - mažas virtas gabalėlis
- ½ vnt. Kepta paprika
- ½ vnt. Marinuoti agurkai
- 1 vnt. Agurkai - mažas
- 1 vnt. Kiaušiniai - virtas
- 3 v.š. Majonezas
- ½ skiltelė Česnakai
- Sūris - pagal skonį
- Krapai - kelios šakelės
- Petražolės - pagal skonį
- 7 g Krienai - šaknis
- Sezamas - pakepintos sėklos
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia paruoškime skanų salotų padažą. Iš kelių krapų šakelių nuskiname lapelius, smulkiai supjaustome ir dedame į dubenį su majonezu. Į dubenį suberkite smulkiai tarkuotus krienus ir pusę išspausto česnako skiltelės. Viską kruopščiai išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite pusę iškeptos paprikos, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir įdėkite į kepimo žiedą kaip pirmąjį sluoksnį.
- Papriką lengvai prispauskite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite sluoksnį majonezo užpilo.
- Ant užpilo uždėkite virtą jautienos liežuvį, supjaustytą smulkiais kubeliais, taip pat prispauskite ir patepkite padažu. Pabarstykite sūriu.
- Smulkiai supjaustykite raugintus ir šviežius agurkus, sumaišykite ir išdėliokite kitą sluoksnį. Agurkus patepkite majonezu.
- Virtą kiaušinį padalinkite į trynį ir baltymą, baltymą smulkiai supjaustykite ir taip pat išdėliokite sluoksniu.
- Ant viršaus smulkiai sutarkuokite trynį ir pabarstykite pakepintomis sezamo sėklomis.
- Leiskite salotoms šiek tiek pailsėti ir įsigerti skoniams. Prieš patiekdami atsargiai nuimkite žiedą, papuoškite žolelėmis ir visą šį grožį patiekite prie stalo. Skanaus!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!