Receptai
Paprasta Velykų boba
Publikuota:
Paprasta Velykų boba
Būtent šią velykų bobą kepė mano močiutė ir prosenelė, bobos skonį prisimenu iš vaikystės. Vienintelis dalykas, kurį pakeičiau recepte, sumažinau visus ingredientus per pusę ir įdėjau citrinos žievelės.
Įrankiai
Popierinė forma pyragui
Reklama
Ingredientai:
- 1½ kg Kvietiniai miltai
- 500 ml Pienas
- 500 g Cukrus
- 200 g Grietinė
- 250 g Sviestas - minkštas
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 14 g Sausos mielės
- 50 g Medus
- 1 a.š. Druska
- 2 vnt. Citrina - žievelė
- 400 g Džiovinti vaisiai - nebūtina
Paruošimas:
- Mieles ištirpinkite šiltame piene ir meduje, kol susidarys purios putos.
- Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidės.
- Supilkite grietinę, minkštą sviestą, 2 citrinų žievelę ir mielių mišinį ir toliau plakite.
- Suberkite persijotus miltus, druską ir minkykite tešlą.
- Įį tešlą įmaišykite išmirkytus džiovintus vaisius.
- Uždenkite tešlą plėvele ir pastatykite šiltai, kad pakiltų (tešlos tūris turėtų padidėti bent 2 kartus)!
- Pakilusią tešlą dėkite į formeles (naudojau popierines, gavosi 6 vienetai) ir palikite kambario temperatūroje dar 30 min.
- Kepti 180 ℃ laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!