Receptai
Ridikėlių sviestas
Publikuota:
Ridikėlių sviesto receptas
Ridikėliai ne tik tinka salotoms, garnyrams bet ir skoniniams sviestams gaminti. Šis sviestas - pikantiško skonio, puikiai dera su skrudintu batonu ar vištienos kepsneliams įdaryti. Puikus pasirinkimas nustebinti svečius. Jį galite naudoti ir vieno kąsnio užkandžiams gaminti. Man patinka, kad kas kartą galima pagaminti vis kitokį jo skonį. Drąsiai galite ekspermentuoti su priedais, išbandyti naujus - netikėtus derinius. Šį sviestą gaminu keliais skirtingais būdais - kurį pasirenku priklauso nuo nuotaikos ir šaldytuvo turinio.
Reklama
Ingredientai:
- 100 g Sviestas - kambario temperatūros
- 8 vnt. Ridikėliai - jei labai dideli užteks ir mažiau
- Krapai - kelių šakelių
- Druska - žiūbsnis
- ½ skiltelė Česnakai
Paruošimas:
- Ridikėlius sutarkuokite smulkia tarka, nuspauskite nuo jų visą skystį.
- Sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, įpjaustykite šiektiek šviežių krapų, įberkite druskos. Paragaukite - jei norite daugiau skonio įtarkuokite pusė skiltelės česnako. Jei nenorite česnako, galite įtarkuoti šiektiek citrinos žievelės.
- Patiekite su skrudintu prancūzišku batonu, įvairiais krekeriais taippat galite šiuo sviestu įdaryti vištienos kepsnelius, ar patiekti su tik iškeptu jautienos kepsniu. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!