Receptai
Vištienos kepsneliai su grūdėta varške ir Savojiniu kopūstu
Nors jie su keliais retai vištienos kepsneliuose sutinkamais ingridienais, kaip grūdėta varškė ir Savojinis kopūstas – bet labai skanūs. Šie du ingridientai čia sukuria tobulą skonį. Savojinis kopūstas gan retai naudojamas mūsų virtuvėje , o visai be reikalo. Savojiniai kopūstai – idealus baltymų šaltinis, todėl ypač naudinga valgyti mažiems vaikams. Dėl didelio kiekio vitamino C juos pravartu valgyti siekiant apsisaugoti nuo peršalimo ligų, esant nemigai. Be to, kopūstuose esantis vitaminas U padeda susidoroti su kepenų ligomis. Vitaminas K reguliuoja kraujo krešėjimą, todėl geriau gyja žaizdos. Aptinkama ir antioksidanto glutationo.
Skiriasi taip pat ir šių kopūstų lapai, nes yra gofruoti, spalva – įvairi žalia. Konsistencija? – Jie yra švelnesnio skonio, traškūs. Gal tai paskatins jus ir žinoma mane gaminti daugiau su juo?
Vištienos kepsneliai su grūdėta varške ir Savojiniu kopūstu
Ingredientai:
- 300 g Vištienos krūtinėlė
- 80 g Grūdėta varškė
- 1 vnt. Čili pipiras - jei mėgstate aštriau
- 1 vnt. Kiaušiniai - didelis
- ⅓ vnt. Savojinis kopūstas
- ½ vnt. Svogūnai
- 40 g Kvietiniai miltai
- 1 v.š. Bulvių krakmolas
- 1 a.š. Malta paprika
- 1 a.š. Česnako milteliai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Padažui:
- 80 g Grūdėta varškė
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 v.š. Grietinė
- Žalumynai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Vištienos filė supjaustykite labai smulkiais gabaliukais. Užberkite paprikos ir česnako miltelius, įdėkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite svogūną, savojinį kopūstą ir čili pipirą.
- Įmuškite kiaušinį, sudėkite grūdėtą varškę ir viską gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
Priešpradedant kepti kepsnelius galite pasigamintipadažą.
- Dubenyje su šakute šiektiek patrinkitegrūdėtą varškę. Įtarkuokite česnako skiltelęįdėkite grietinės, įberkite druskos ir juodujųpipirų, bei kapotų žolelių.
- Kepsnelius kepkite ant vidutinės kaitroskeptuvėje kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su padažu. Skanaus!