Receptai
Burokėlių ir avinžirnių mišrainė
Publikuota:
Burokėlių ir avinžirnių mišrainės receptas
Apie savo slaptą meilę burokėliams jau daugiau nebekalbėsiu. Mėgstu burokėlį, o keptas orkaitėje yra iš vis kažkas tokio. Sodraus ir intensyvesnio skonio. Salotoms keptas burokėlis - didžiausias gėris.
Reklama
Ingredientai:
- 2 vnt. Burokėliai - kepti orkaitėje arba virti
- 1 skardinė Avinžirniai
- ½ vnt. Poras
- 2 skiltelės Česnakai
- 8 vnt. Džiovintos slyvos
- 1 a.š. Garstyčios - grūdėtos
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Kanapių sėklos - pabarstymui
Paruošimas:
- Burokėlius nulupame, nuplauname ir supjaustome kubeliais.
- Porą supjaustome žiedais, česnaką ir slyvas pasmulkiname.
- Dubenyje maišome burokėlius, porą, avinžirnius, česnaką, slyvas. Pagardiname druska, pipirais.
- Garstyčias maišome su aliejumi ir gautu padažu apšlakstome mišrainę. Gerai išmaišome.
- Prieš patiekiant pabarstome kanapių sėklomis.
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!