
Datulių trupininis pyragas
Sviestinio trupininio pyrago bei saldžių datulių įdaro derinys tiesiog nuostabus! Jei esate datulių megėjas, šis desertas skirtas Jums. Jokio pridėtinio cukraus, vien natūralūs ingredientai ir saldikliai.

Įrankiai
Ingredientai
Pagrindui:
- 72 g Kokosų aliejus
- 130 g Žemės riešutų sviestas
- 100 g Avižiniai dribsniai
- 230 g Avižiniai miltai
- ½ a.š Kepimo soda
- 2 a.š. Cinamonas
- 1 žiupsnelis Druska
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 176ºC temperatūros.
- Į kaitinimui skirtą puodą sudėkite be kauliukų datules bei vandenį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol datulės ims minkštėti, vanduo susigers ir įdaras sutirštės. Būtinai dažnai maišykite, kad nepriliptų. Turite gauti ne per tirštą vienalytę masę, jei pritrūks vandens - dar įpilkite.
- Atskirai pašildykite kokosų aliejų ir žemės riešutų sviestą, išmaišykite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
- Sudėkite šlapius ingredientus.
- Pusę trupininio mišinio įspauskite į 20x20cm kepimo popieriumi išklotą formą, kitą dalį pasilike pyrago viršui.
- Tolygiai paskirstykite datules ir galiausiai ant viršaus pabarstykite likusią trupininio mišinio dalį. Kepkite 30 min. Prieš pjaustydami atvėsinkite.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!