Receptai
Žaliasis salotų padažas
Publikuota:
Žaliasis salotų padažas
Žaliasis salotų padažas - tai padažas, kuris pakeis visus kitus salotų padažus, šią vasarą!Prisipažinsiu... aš jau spėjau pamesti galvą dėl šio padažo! Jis yra tobulas.. tinka tiesiog į viską. Puikiai dera su salotomis, įvairiais sumuštiniais, tinka valgyti kaip užtepėlė su daržovėmis ar trapučiais. Šiame įraše pasidalinsiu 2 skirtingais receptais šiam padažui, jie gan panašūs sudėtimi, bet skiriasi skoniu.Pirmasis varijantas lengvesnio, švelnesnio skonio, su šiektiek citrinos sulčių. Na, o antrasis su charakteriu - jalapenas suteiks šiektiek aštrumo, bazilikai gaivumo. Šiam padažui galite rinktis raudonajį actą arba naudoti vyšnių arba aviečių actą.Jei išbandysite šį padažą, prašau palikite atsiliepimą - ar patiko , ar nelabai! Tikrai įdomu sužinoti ar jis jums patiks, taip smarkiai, kaip patiko man!
Reklama
Ingredientai:
Švelnus žaliasis padažas
- 1 vnt. Avokadas
- 3 v.š. Graikiškas jogurtas
- ½ vnt. Citrinos sultys
- 3 v.š. Augalinis aliejus
- 1 žiūbsnis Druska
- 1 žiūbsnis Juodieji pipirai
- 1 v.š. Aviečių actas
Aštresnis žaliasis padažas
- 1 vnt. Jalapeno pipirai
- 25 g Bazilikas
- 1 vnt. Avokadas
- 3 v.š. Graikiškas jogurtas
- ½ vnt. Citrinos sultys
- 3 v.š. Augalinis aliejus
- 1 žiūbsnis Druska
- 1 žiūbsnis Juodieji pipirai
- 1 v.š. Aviečių actas
Paruošimas:
- Paruošimas abiejų padažų identiškas, tik į aštrų reikia įdėti supjaustytą jalapeno pipirą ir baziliko lapelius.
- Avokadą perpjaukite per pus, nulupkite, išiimkite kauliuką, supjaustykite ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Svarbu - avokadas turi būti gerai prinokęs. Iš pusė citrinos išspauskite sultis, jas supilkite ant avokadų. Įdėkite 3 v.š graikiško jogurto, 3 v.š aliejaus, 1 v.š aviečių acto, druskos ir juodųjų pipirų.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite ar nieko netrūksta.
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!