Spalvinga, sveika duona su burokėliais, sėklomis, čiobreliais. Kadangi mes netrukus įžengsime į rudenį, manau, kad tai puikus laikas pasidalinti receptu.

Burokėlių duona su ožkos sūriu
Šią duoną paprasta pasigaminti. Jos nereikia minkyti ir nebūtina būti patyrusiu kepėja, kad pagamintumėte nuostabią duoną.Ši burokėlių duona yra drėgna, bet taip pat lengva ir puri, vidutiniškai saldi ir turi prieskonių užuomina. Joje nėra pieno, cukraus, puikiai tinka pusryčiams, priešpečiams ar kaip sveikas užkandis bet kada.
Ingredientai:
SĖKLŲ MIŠINIUI
- 50 g Avižiniai dribsniai
- 10 g Čiobrelis - šviežių arba džiovintų
- 50 g Moliūgo sėklos
- 2 a.š. Kmynai
- 2 a.š. Linų sėmenys
DUONOS TEŠLAI
- 100 g Kvietiniai miltai
- 100 g Viso grūdo miltai - kvietiniai
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- ½ a.š. Soda
- ½ a.š. Druska
- 2 vnt. Burokėliai - sutarkuoti smulkiai (žali, ne virti!) viso 200g
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 80 ml Augalinis aliejus
- 80 g Grietinė
- 1 v.š. Medus
- 20 g Parmezanas - tarkuotas
- 120 g Ožkos sūris - (minkšto) sutrupinto gabalėliais
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180℃. Pasiruoškite pailgą kepimo formą, iškloti kepimo popieriumi.
- Sumaišykite visas sėklas nedideliame dubenėlyje. Atidėkite šio mišinio 1 šaukštą į šalį - jo prireiks duonos viršui pabarstyti. Dideliame dubenyje sumaišykite abi rūšis miltų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudėkite tarkuotus burokėlius ir suberkite sėklų mišinį.
- Kitame nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinius, sumaišykite juos su aliejumi, grietine, medumi ir parmezano sūriu. Šį mišinį supilkite į puodą su miltais ir burokėliais, ir mentele viską sumaišykite. Pabaigjoe labai atsargiai įmaišykite ožkos sūrio gabalėlius, saugdami juos, kad nesusitrintų.
- Šią masę supilkite į paruoštą kepimo skardą. Viršų išlyginkite ir pabarstykite sėklų mišiniu. Kepkite 40 minučių orkiatės viduryje. Tada pyrago viršų uždenkite aliuminio folijos gabalėliu ir toliau kepkite apie 40 minučių. Duona turi likti mažumėlę drėgnas, todėl kai įkišite medinį pagaliuką, jis nebus visiškai sausas, tačiau ir ne pernelyg drėgnas. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite apie 5 minutes, tada išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite pilnai ant grotelių. Pravėsinkite mažiausiai 20 minučių prieš pjaustydami.
- Duona išliks minkšta ir tinkama valgyti mažiausiai savaitę, jei laikysite ją sandariai uždarytame inde. Taip pat šį kepinį galite užšaldyti.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!