
Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis
Aš nemeluosiu - ši sriuba yra mano mėgstamiausia. Šią mėsos kukulių sriubą paruošite vos per 30 min. su skaniais kukuliais švelniai troškintais mėsos sultinyje pagardintimis aromatingomis daržovėmis.
Ingredients
- 400 g Maltos jautienos
- 1½ saujos Miežinės kruopos
- 3 l Sultinys - gali būti daugiau priklausomai nuo norimos sriubos tirštumo
- 5 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- Petražolės - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Instructions
- Jautienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis iš faršo pagaminame nedidelius kukuliukus.
- Užverdame puode sultinį, pasūdome ir į juos sudedame paruoštus faršo kukulius. Kartu su kukuliais sudedame kruopas, bulves, pipirus ir ant silpnos ugnies verdame.
- Įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Daržoves kepame 4-6 min.
- Iškeptas dedame į puodą su kukuliais ir kruopomis ir baigiame virti.
- Baigiant suberiame susmulkintas petražoles.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!