Receptai
Kiaulienos nugarinė su traškia odele
Publikuota:
- Subalansuotas patiekalas. Kiauliena – puikus baltymų šaltinis, o obuolių padažas suteikia natūralių angliavandenių.
- Traškumas ir sultingumas. Dėl specialaus paruošimo metodo mėsa išlieka sultinga, o odelė tampa traški.
- Aromatingi prieskoniai. Pankolio sėklos, čiobreliai ir česnakas suteikia patiekalui išskirtinio aromato ir skonio.
- Natūralus garnyras. Obuolių padažas – lengvas ir sveikas pasirinkimas, tinkantis prie mėsos.
- Universalu. Puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei.
Kiaulienos nugarinė su traškia odele
Šis receptas – tikra šventinio ar kasdienio stalo puošmena. Sultinga kiaulienos nugarinė su aromatingais prieskoniais ir traškia odele garantuos ne tik puikų skonį, bet ir įspūdį jūsų svečiams. Papildomai paruoštas obuolių padažas subtiliai papildo mėsos skonį, suteikdamas gaivumo ir saldumo.
Reklama
Ingredientai:
Mėsai:
- 1,8 kg Kiaulienos nugarinė - su kaulu ir oda
- 3 skiltelės Česnakai
- 1 v.š. Pankolio sėklos
- 2 v.š. Čiobrelis - lapeliai
- 1 v.š. Druska
- 1 a.š. Juodieji pipirai
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
Sūrymui:
- 150 g Druska - jūros
- 100 g Cukrus
- 1 galva Česnakai
- 1 v.š. Juodieji pipirai - žirneliais
Obuolių padažui:
- 700 g Obuoliai
- 2 vnt. Gvazdikėliai
- 1 v.š. Cukrus
Paruošimas:
Sūrymo paruošimas:
- Į puodą supilkite 750 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol viskas ištirps.
- Sudėkite česnako skilteles, pipirų žirnelius ir nukelkite nuo ugnies. Po 10 minučių įpilkite dar 1,5 litro vandens ir atvėsinkite.
Mėsos paruošimas:
- Aštriu peiliu padarykite įpjovas odoje ir riebalų sluoksnyje.
- Panardinkite mėsą į sūrymą taip, kad oda liktų virš vandens. Laikykite šaldytuve ne mažiau nei 12 valandų.
Prieskonių mišinio paruošimas:
- Trintuvėje sutrinkite druską, česnaką, pankolio sėklas, čiobrelius, pipirus ir alyvuogių aliejų iki vientisos pastos. Šią masę įtrinkite į mėsos paviršių.
Kepimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Kepkite mėsą 30 minučių, kol odelė taps auksinė ir traški.
- Sumažinkite temperatūrą iki 195 °C ir kepkite dar 45 minutes, kol mėsos vidaus temperatūra pasieks 60 °C.
Padažo paruošimas:
- Į puodą sudėkite pjaustytus (nuvalytus) obuolius ir gvazdikėlius, troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Sumažinkite ugnį ir dar 8 minutes virkite obuolius, kol jie suminkštės.
- Obuolius sutrinkite iki norimos konsistencijos ir pagardinkite cukrumi.
Patiekimas:
- Supjaustykite mėsą plonais griežinėliais ir patiekite kartu su obuolių padažu.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kiaulieną be kaulo? Taip, tačiau kaulas suteikia papildomo skonio ir padeda išlaikyti mėsos sultingumą.
- Kuo pakeisti pankolio sėklas? Galite naudoti kmynus arba praleisti šį ingredientą.
- Ar būtinas obuolių padažas? Padažas nėra būtinas, tačiau jis puikiai subalansuoja mėsos skonį.
- Ar galima kepti mažesnį mėsos gabalą? Taip, tačiau kepimo laikas gali būti trumpesnis. Stebėkite vidaus temperatūrą su termometru.
- Kaip ilgai galima laikyti šį patiekalą? Atvėsintą mėsą šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 220kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!