Mus rasite
Paruoštas kiaulienos nugarinė su traškia odele
Paruoštas kiaulienos nugarinė su traškia odele

Receptai

Kiaulienos nugarinė su traškia odele

  • Subalansuotas patiekalas. Kiauliena – puikus baltymų šaltinis, o obuolių padažas suteikia natūralių angliavandenių.
  • Traškumas ir sultingumas. Dėl specialaus paruošimo metodo mėsa išlieka sultinga, o odelė tampa traški.
  • Aromatingi prieskoniai. Pankolio sėklos, čiobreliai ir česnakas suteikia patiekalui išskirtinio aromato ir skonio.
  • Natūralus garnyras. Obuolių padažas – lengvas ir sveikas pasirinkimas, tinkantis prie mėsos.
  • Universalu. Puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei.
Paruoštas kiaulienos nugarinė su traškia odele

Kiaulienos nugarinė su traškia odele

Andris Veinbaums
Šis receptas – tikra šventinio ar kasdienio stalo puošmena. Sultinga kiaulienos nugarinė su aromatingais prieskoniais ir traškia odele garantuos ne tik puikų skonį, bet ir įspūdį jūsų svečiams. Papildomai paruoštas obuolių padažas subtiliai papildo mėsos skonį, suteikdamas gaivumo ir saldumo.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 35 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 15 minutes
Papildomas laikas3 hours
Bendras laikas 4 hours 50 minutes
Reklama

Ingredientai:
  

Mėsai:

Sūrymui:

Obuolių padažui:

Paruošimas:
 

Sūrymo paruošimas:

  • Į puodą supilkite 750 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol viskas ištirps.
  • Sudėkite česnako skilteles, pipirų žirnelius ir nukelkite nuo ugnies. Po 10 minučių įpilkite dar 1,5 litro vandens ir atvėsinkite.

Mėsos paruošimas:

  • Aštriu peiliu padarykite įpjovas odoje ir riebalų sluoksnyje.
  • Panardinkite mėsą į sūrymą taip, kad oda liktų virš vandens. Laikykite šaldytuve ne mažiau nei 12 valandų.

Prieskonių mišinio paruošimas:

  • Trintuvėje sutrinkite druską, česnaką, pankolio sėklas, čiobrelius, pipirus ir alyvuogių aliejų iki vientisos pastos. Šią masę įtrinkite į mėsos paviršių.

Kepimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Kepkite mėsą 30 minučių, kol odelė taps auksinė ir traški.
  • Sumažinkite temperatūrą iki 195 °C ir kepkite dar 45 minutes, kol mėsos vidaus temperatūra pasieks 60 °C.

Padažo paruošimas:

  • Į puodą sudėkite pjaustytus (nuvalytus) obuolius ir gvazdikėlius, troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Sumažinkite ugnį ir dar 8 minutes virkite obuolius, kol jie suminkštės.
  • Obuolius sutrinkite iki norimos konsistencijos ir pagardinkite cukrumi.

Patiekimas:

  • Supjaustykite mėsą plonais griežinėliais ir patiekite kartu su obuolių padažu.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kiaulieną be kaulo? Taip, tačiau kaulas suteikia papildomo skonio ir padeda išlaikyti mėsos sultingumą.
  2. Kuo pakeisti pankolio sėklas? Galite naudoti kmynus arba praleisti šį ingredientą.
  3. Ar būtinas obuolių padažas? Padažas nėra būtinas, tačiau jis puikiai subalansuoja mėsos skonį.
  4. Ar galima kepti mažesnį mėsos gabalą? Taip, tačiau kepimo laikas gali būti trumpesnis. Stebėkite vidaus temperatūrą su termometru.
  5. Kaip ilgai galima laikyti šį patiekalą? Atvėsintą mėsą šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 220kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų