Receptai
Mielinės varškės spurgos
Publikuota:
Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu
Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti! Visi namai kvepėjo cinamonu ir spurgomis. Spurgos gavosi minkštos, purios ir labai skanios! Kažkaip šiuo metu esu visiškai pasinešusi ant spurgų, tai galvoje sukasi dar keli neįprasti deriniai! Jei jums patiks šis receptas, reikės paruošti ir kitus, kuriuos planuoju!
Reklama
Ingredientai:
- 450 g Varškė
- 400 g Kvietiniai miltai - gali prireikti šiektiek mažiau ~350g , bet tai priklauso nuo varškės
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 200 ml Pienas
- 100 g Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 7 g Sausos mielės
- Druska - žiubsnelis
Kepimui:
- 1 l Rapsų aliejus
Paruošimas:
- Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus ir su 3 šaukštais pieno. Kai cukrus ištirps įmaišykite 1 v.š miltų. Ir palikite ramiai 10minučių.
- Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Sudėkite varškę, supilkite likusį šiltą pieną ir išmaišykite. Supilkite pakilusias mieles, po biškutį suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Kartais gali prireikti mažiau arba daugiau miltų, viskas priklauso nuo varškės kokią pasirinksite. Paruoštą tešlą uždengkite medvilniniu ranksluosčiu ir kildinkite 1 valandą.
- Apvoliojimui dubenyje sumaišykite cukrų su cinamonu.
- Įkaitinkite aliejų. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai iškeps padėkite ant virtuvinio ranksluosčio, kad sugertų riebalus. Tada dėkite į cukrų ir cinamoną, pavoliokite , kad tolygiai apliptų. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!