Receptai
Mišrainė su kepta duona, vytintomis dešrelėmis ir rūkytu sūriu
Publikuota:
Mišrainė su kepta duona, vytintomis dešrelėmis ir rūkytu sūriu
Tikriausiai daugelis atsimenate šią duonos mišrainę, daugelyje prekybos centrų vis dar galima įsigyti panašios. Mano šiektiek kitokia, nes orginalaus recepto nežinau, tai gaminau pagal save. Varškės sūrį pakeičiau rūkytų sūriu, rūkytas dešreles pakeičiau vytintomis, padažui naudojau savo mėgstamiausią padažo receptą su garstyčiomis!Gavosi labai skaniai - net nebijau sakyti - skaniau už orginalias! Kviečiu ir jus išbandyti šį receptą! Aš naudojau šviesią duoną su sėklomis, bet jūs galite naudoti ir tamsią. Drąsiai ekspermentuokite su ingredientais!
Reklama
Ingredientai:
- 1 skardinė Baltos pupelės - konservuotos
- 4 riekelės Balta duona - su sėklomis
- ½ vnt. Paprika
- ½ vnt. Poras
- 1 sauja Krapai
- 1 sauja Žalieji svogūnai - laiškai
- 50 g Vytintos dešrelės
- 50 g Rūkytas sūris
- Augalinis aliejus - kepimui
Padažui:
- ½ vnt. Citrina
- 1 v.š. Garstyčios - su grūdeliais
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Duoną supjaustykite mažais kvadračiukais. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite duonos gabaliukus iš visų pusių. Leiskite duonai atvėsti ant popierinio virtuvinio ranksluosčio, kad susigertų riebalai.
- Smulkiai supjaustykite papriką, porą, krapus, svogūno laiškus, dešreles ir sūrį. Nupilkite vandenį nuo pupelių ir nusausinkite jas. Paberkite šiektiek druskos ant jų.
- Pasiruoškite padažą - iš citrinos išspauskite sultis. Visus padažo ingridientus gerai išmaišykite dubenelyje.
- Visus ingridientus sudėkite į dubenį, apipilkite padažu, išmaišykite! Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!