Netikras zuikis tešloje @Babaužiuko virtuvėlė


Receptai
Netikras zuikis traškioje tešloje
Publikuota:

Netikras zuikis traškioje tešloje
Pasitinkam savo mylimą rudenį. Kada jau norisi sodresnių maisto skonių.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Maltos kiaulienos
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 1 a.š. Lydytas sviestas
- 2 v.š. Sojos padažas
- 1 vnt. Pomidorai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Petražolės - pagal skonį
- Provanso žolelės - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Tešla:
- 250 g Kvietiniai miltai
- 120 g Sviestas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 2 v.š. Grietinė
- Druska - pagal skonį
Viršus:
- 4 v.š. Pienas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Sezamas - arba kmynai
Paruošimas:
- Sumaišykite miltus su druska. Įtarkuokite šaltą sviestą, pamaišykite šakute. Lengvai išplakite kiaušinį kartu su grietine. Pilkite į miltus ir išmaišykite.
- Tuomet rankomis išminkome tešlą. Nebūtina jos ilgai minkyti, nes kuo mažiau maigysite, tuo trapesnė bus. Iš tešlos suformuokite plokščią keturkampį lakštą, kad atšaldžius būtų lengviau kočioti.
- Kiškite į šaldytuvą ir laikykite, kol ruošite įdarą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Pakepinkite su sviestu smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberkite tarkuotą morką ir dar pakepinkite 2-3min. Dubenyje sumaišykite mėsą, sojų padažą, traiškytą česnaką, svogūnus su morkomis, susmulkintą pomidorą, kiaušinį, džiovintas žoleles, pipirus ir druską (nepadauginkite sojų padažas gana sūrus).
- Iš tešlos iškočiokite stačiakampio formos lakštą. Ties vienu kraštu sudėkite įdarą, užklokite laisvu kraštu. Užlenkite tešlos galus, o kraštą pakiškite po apačia.
- Labai aštriu peiliu tešlos viršų įpjaukite, kad galėtų išeiti garai ir kepsnys nesutrūkinėtų. Dėkite į skardą. Tešlos viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite kmynais arba sezamo sėklomis. Kepkite 55 - 60 min.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
