
Purūs, minkšti ir labai gardūs varškėčiai
Tikriausiai sunkiai rasite tokius, kurie nemėgsta keptų varškėčių! Tikiu, kad varškė daugelio namuose karaliauja gan dažnai, iš jos gaminame tikrai daug įvairių patiekalų. Šie varškėčiai gaunasi purūs, minkšti ir labai gardūs, o svarbiausia juos pagaminti lengva kaip du kart du!Pirmiausia noriu pasidalinti baziniu receptu šiem varškėčiams, jei norite galite pridėti tarkuotų morkų, sėklų, uogų, įvairių daržovių ar uogų miltelių. Man skaniausia saldūs nors gaminu ir ne saldžią jų versiją. Jei kam bus idomu, ateityje pasidalinsiu ir nesaldžių receptu.
Ingredients
- 500 g Varškė
- 3 v.š. Manų kruopos
- 100 g Kvietiniai miltai
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 žiūbsnis Druska
- 3 v.š. Cukrus
- Augalinis aliejus - kepimui
Patiekimui:
Instructions
- Pirmiausia šakute ar virtuvinio kombaino pagalba sutrinkite varškę. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Suberkite manų kruopas, vanilinį cukrų, cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite. Kai išmaišysite suberkite miltus ir vel viską gerai išmaišykite. Leiskite visai masei bent 30min paiilsėti šaldytuve.
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros su šlakeliu aliejaus. Rankomis formuokite varškėčius. Jei labai limpa prie rankų, juos apvoliokite miltuose. Taip bus lengviau juos suformuoti.
- Kepkite ant vidutinės kaitros ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite pabarstę kakava ar cukraus pudra. Skanaus!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!