
Rūgštynių ir Burokėlių barščių receptas
Rūgštynių-brokėlių lapų barščiai - tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės. O, kad šia sriuba galėčiau mėgautis žiema, aš jas užsišaldau arba konservuoju.Tradiciniai rūgštynių-brokėlių lapų barščiai patiekiami su virtu kiaušiniu ir šaukšteliu grietinės. Ši sriuba yra mano mėgstamiausia vasaros sriuba kuri yra nuostabaus skonio.
Ingredients
- 100 g Lašiniai - rūkyti
- Burokėlių lapai - žiema naudoju konservuotus
- Rūgštynės
- 5 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 2 vnt. Sultinio kubelis
- Druska - pagal skonį
- Lauro lapas
- Kvapnieji pipirai - žirneliais
- Žalumynai - pagal skonį
- Grietinė
Instructions
- Užverdame puode vandenį. Keptuvėje paspirginame svogūnus ir šoninę.
- Visą šį gėrį apkepus sudedame į verdantį vandenį.
- Skaniname sultiniu, lauro lapeliu, pipirais. Sudedame pjaustytas bulves ir paverdame kol bulvės suminkštės.
- Sudedame konservuotas rūgštynes ir burokėlių lapus (vasara dedame švežius daržoves) ir užviriname sriubytę.
- Paverdame dar apie 10 min. Gardiname žalumynais.
- Patiekiame su virto kiaušinio pusele ir grietine. Aš kiaušinį įtarkuoju į sriubą, gal todėl, kad taip esu pratusi.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!