Receptai
Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai
Pagal
Publikuota:
Rūgštynių ir Burokėlių barščių receptas
Babaužiuko virtuvėlėRūgštynių-brokėlių lapų barščiai - tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės. O, kad šia sriuba galėčiau mėgautis žiema, aš jas užsišaldau arba konservuoju.Tradiciniai rūgštynių-brokėlių lapų barščiai patiekiami su virtu kiaušiniu ir šaukšteliu grietinės. Ši sriuba yra mano mėgstamiausia vasaros sriuba kuri yra nuostabaus skonio.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes min
Gaminimo laikas 25 minutes min
Papildomas laikas5 minutes min
Bendras laikas 40 minutes min
Kategorija Barščiai, Daržovių sriubos, Sriubos
Virtuvė Lietuvos virtuvė
Porcijos 2 asmenims
Reklama
Ingredientai:
- 100 g Lašiniai - rūkyti
- Burokėlių lapai - žiema naudoju konservuotus
- Rūgštynės
- 5 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 2 vnt. Sultinio kubelis
- Druska - pagal skonį
- Lauro lapas
- Kvapnieji pipirai - žirneliais
- Žalumynai - pagal skonį
- Grietinė
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas:
- Užverdame puode vandenį. Keptuvėje paspirginame svogūnus ir šoninę.
- Visą šį gėrį apkepus sudedame į verdantį vandenį.
- Skaniname sultiniu, lauro lapeliu, pipirais. Sudedame pjaustytas bulves ir paverdame kol bulvės suminkštės.
- Sudedame konservuotas rūgštynes ir burokėlių lapus (vasara dedame švežius daržoves) ir užviriname sriubytę.
- Paverdame dar apie 10 min. Gardiname žalumynais.
- Patiekiame su virto kiaušinio pusele ir grietine. Aš kiaušinį įtarkuoju į sriubą, gal todėl, kad taip esu pratusi.
Reklama
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai
Rekomenduojame pasigaminti:
Skaityti toliau
Naujienos iš interneto
Susijusios temos:
Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)