Greito ir nesveiko užkandžio dilema kamuoja daugumą ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio gyventojų. Nuolatinės kasos problemos, nutukimas, gastritas ir kitos virškinimo sistemos ligos – greito, nesveiko užkandžio pasekmė.
Sunku rasti sveiką popietės užkandį, kuris pakankamai pasotintų jūsų apetitą kitam valgymui.
Siūlome receptą, kuris puikiai tiks kaip užkandis.
Ingredientai:
- Vištienos faršas – 300 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- grietinė – 150 g;
- Miltai – 5 šaukštai;
- Batonas – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Gaminimo procesas:
Svogūną sutarkuokite į dubenį su malta vištiena, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite.
Atskirame inde išplakite kiaušinius, grietinę ir druską. Miltus persijokite į kiaušinių masę ir plakite iki vientisos masės.
Supjaustykite kepalą griežinėliais ir plonu sluoksniu paskleiskite maltą mėsą ant paviršiaus.
Į tešlą iš abiejų pusių panardinkite faršo kepalą.
Sumuštinį dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite sumuštinius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Šie sumuštiniai puikiai pakeis nesveiką užkandį. Tuo pačiu metu savarankiškai paruošti sumuštiniai nepadarys žalos kūnui.