Receptai
Traškios bulvės su silke
Pagal
Publikuota:
Bulvių armonikėlės su silke
Babaužiuko virtuvėlėŠias traškias bulves taip paprast pasigaminti ir jos jau seniai mėgstamos mūsų namuose!Labai džiaugiuosi, kad išbandysite šį receptą! Tikiuosi, kad jums jis patiks taip pat, kaip ir mūsų šeimai.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes min
Gaminimo laikas 1 hour val
Papildomas laikas15 minutes min
Bendras laikas 1 hour val 35 minutes min
Kategorija Bulvių patiekalai, Silkės patiekalai, Žuvies patiekalai
Virtuvė Lietuvos virtuvė, Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Reklama
Ingredientai:
- 1 kg Bulvės - vidutinio dydžio
- 30 g Sviestas - tirpintas
- 30 g Kiaulienos taukai - tirpinti
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 6 skiltelės Česnakai
- Rozmarinas - šviežias
- Grietinė
- Silkė
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200l karštumo.
- Bulves nuplauname. Kiekvieną bulvę dėkite tarp dviejų bambukinių pagaliukų ir supjaustome plonais, apie 3 mm storio griežinėliais.
- Tirpintą sviestą ir taukus sumaišome. Aptepkite bulves iš visų pusių, pasistenkite, kad sviesto ir taukų mišinio patektų ir į supjaustytus tarpelius.
- Paruoštas bulves dedame į kepimo indą. Gardiname druska ir pipirais. Tarpuose tarp bulvių išdėliokite česnako skilteles ir rozmarino šakeles.
- Kepkite orkaitėje apie valandą, kol bulvės gražiai apskrus ir bus visiškai iškepusios: traškios išorėje, o viduje - minkštos. Viduryje kepimo laiko indą su bulvėmis ištraukiame iš orkaitės ir ištekėjusiais riebalais aptepame dar kartą bulves.
- Patiekite bulves su sike ir grietine.
Reklama
Pastabos
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai
Rekomenduojame pasigaminti:
Skaityti toliau
Naujienos iš interneto
Susijusios temos:
Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)