Receptai
Ukrainietiška Vėlykų duona – Paska
Publikuota:
Ukrainietiška Vėlykų duona - Paska
Antrą kartą iš eilės pasirinkau Ukrainą - sužavėjo jos paprasti ir širdžiai artimi patiekalai. Labai ilgai ieškojau Paskos receptų, visi buvo gan panašūs - skyrėsi tik papuošimai. Į kitus mėgstama įdėti džiovintų vaisių ir razinų , tai šią dalį aš praleidau, nes nemėgstu razinų. Paska - tai tarsi saldi mielinė duona. Labai gardi šilta! Galite patiekti kartu su uogiene ar valgyti tiesiog vieną.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Tešlai:
- 165 ml Pienas
- 420 g Kvietiniai miltai
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 120 g Sviestas - minkštas
- 7 g Sausos mielės
- 1 v.š. Cukrus
- 50 g Cukrus
- ½ a.š. Druska
Viršui:
- 1 vnt. Kiaušiniai - aptepimui
- 2 v.š. Migdolai - drožlės
Cukraus pudros glaistui:
- 150 g Cukraus pudra
- 2 v.š. Citrinos sultys
- 1 vnt. Kiaušiniai
Paruošimas:
- Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Supilkite į dubenį aktyvų (suputojusį) mielių mišinį, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir sudėkite minkšto sviesto gabalėlius. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Iš pradžių tešla gali atrodyti per minkšta ir per lipni, tačiau kuo ilgiau minkysite, tuo stipresnės taps gliuteno gijos – pamažu tešla taps glotni, nelipni, tačiau vis dar išliks labai minkšta. Minkykite apie 10 minučių; galite naudoti virtuvinį kombainą. Jei tešla vis tiek per lipni, įmaišykite papildomą šaukštą ar kelis šaukštus miltų.
Kepimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
- Pakilusią Paską aptepkite išplaktu kiaušiniu, apibarstykite migdolų drožlėmis.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar duona jau iškepusi, patikrinkite peiliu – įsmeigus į centrą, jis turėtų būti švarus. Jei viršus kepant ims ruduoti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau.
Glaistas:
- Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio.
- Kiaušinio baltymą išplakite elektriniu plaktuvu (arba rankomis) iki tirštumo.
- Tuomet suberkite cukraus pudrą ir įspauskite citrinos sulčių.
- Cukraus masę maišykite tol, kol glajus sutirštės (maždaug 5 minutes), taps blizgus.
Reklama
Pastabos
Kviečiu šias Vėlykas išsiusti nebylią žinutę išsikepus šią Ukrainietišką Paską - kad mintimis ir širdimi esame kartu!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai