
Receptai
Varškės tinginys
Paprastas gaminimo procesas, kaip visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį.
Publikuota:

Varškės tinginio receptas
Aš esu bet kurio recepto, kuriame reikalingas saldintas kondensuotas pienas, gerbėja. Gėda prisipažinti, kad mėgaujuosi tiesiai iš skardinės su šaukštu. Mėgstantys smaližius nesunkiai pagamins šį populiarų nesunkiai pagaminama lietuvių nacionalinį skanėstą.Nesutikau nei vieno žmogaus, kuriam nepatiktų tingynio pyragas. Nesvarbu, lietuvis ar užsienietis, tinginio pyragas visada patinka visiems. Netgi princas Williamas taip pat mėgsta tinginio pyragą (tik angliškas variantas su šokoladiniu glaistu). Tiesą sakant, tiksliai nežinoma iš kur atsirado tinginio pyragas ir kuri šalis yra jo originali autorė, net Italijoje tinginio pyragas yra žinomas, jie mėgsta įdėti riešutų ir džiovintų vaisių, Airijoje ar Didžiojoje Britanijoje dedame zefyrų… Na kiekvienas gamina taip, kaip išmano.
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 360 g Sausainiai
- 220 g Kondensuotas pienas
- 100 g Šilauogės - (arba džiovinti vaisiai)
- 100 g Riešutai
- 200 g Sviestas - kambario temperatūros
- 2 v.š. Vanilinis cukrus
- 1 a.š. Migdolų skonio esencija
- 2 v.š. Citrinos sultys
Paruošimas
- Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį.
- Į dubenį sudedame sviestą, kondencuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolo kvapo esenciją, citrinų sultys. Išsukame iki vientisos masės.
- Sudedame varške ir gerai viską išmaišome. Galiausiai sudedame uogas, riešutus ir sausainius, permaišome. Indą išklojame sviestiniu popieriumi ir sudedame ginginio masę.
- Dedame į šaldytuvą bent 6val., geriausiai laikyti per naktį. Skanaus!
- Paprastas gaminimo procesas, kaip visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:

Danguole
2024-02-27 at 9:46 am
Puikus desertas. Šis tinginys labai tinka vasarai