Receptai
Veganiškas karamelizuoto sviesto brownie
Publikuota:
Veganiškas karamelizuoto sviesto brownie
Nesudėtingas, tačiau labai skanus, drėgnas ir labai šokoladinis. Ir dar, jis veganiškas, tad mažiau nuodėmingas - galima neapsiriboti vienu gabalėliu. Išeiga 6 didesni arba 8 mažesni gabalėliai.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 100 g Veganiškas sviestas - po sviesto karamelizavimo, turi likti 80g sviesto
- 30 g Kakava
- 100 g Veganiškas šokoladas
- 40 ml Augalinis pienas - kambario temperatūros
- 100 g Kvietiniai miltai
- 75 g Cukrus
- 50 g Rudasis cukrus
- 50 g Graikiškas jogurtas
- 60 g Šokoladas - gabalėliai
- ¼ a.š. Druska - jūros
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 176°C temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Tuomet karamelizuojame sviestą - tai padarome kaitindami sviestą ant nedidelės kaitros iki kol šis tampa gintarinės spalvos ir po namus pasklinda karamelės, riešutinis kvapas. Į sviestą įmaišome kakavą ir šokoladą, leidžiame jam pilnai ištirpti.
- Kitame dubenyje mikserio pagalba išmaišykite pieną, jogurtą bei abiejų rūšių cukrų iki šis beveik ištirps. Sujunkite abu mišinius. Sudėkite miltus ir palengva išmaišykite. NEPERMAIŠYKITE.
- Įmaišykite šokolado gabalėlius. Masė turi būti tiršta.
- Sudėkite masę į kepimo formą - aš kepiau stačiakampio kekso kepimo formoje, bet Jūs galite rinktis ir kitą.
- Kepkite 40min. Atvėsinkite. Rekomenduočiau pernakt palaikyti šaldytuve dėl išraiškingesnio skonio.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!