Receptai
Vištienos suktinukai padaže
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Baltymų šaltinis: vištiena suteikia daug naudingų baltymų, reikalingų organizmui.
- Daržovės: morkos ir žirneliai papildo patiekalą skaidulomis, vitaminais ir antioksidantais.
- Sotus ir sveikas: grietinėlės ir sultinio padažas suteikia sotumo, o mažai riebalų turintys ingredientai užtikrina subalansuotą maistinę vertę.
- Universalus: šį patiekalą galima pritaikyti pagal savo poreikius – derinkite su ryžiais, bulvėmis ar kuskusu.
- Maloniai stebina: patiekalas tinka ne tik kasdienai, bet ir ypatingoms progoms.
Vištienos suktinukai padaže
Ieškote patiekalo, kuris sujungtų sultingą vištieną, daržovių šviežumą ir kremišką padažą? Šie vištienos suktinukai padaže yra tobula vakarienė, kuri ne tik puikiai atrodo, bet ir sužavi visus prie stalo. Elegantiška, tačiau nesudėtinga alternatyva kasdieniniams patiekalams!
Reklama
Ingredientai:
- 3 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 2 vnt. Morkos
- 3 saujos Žalieji žirneliai - šaldyti
- 1 v.š. Sviestas
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 v.š. Lydytas sūrelis - su žolelėmis
- 1 v.š. Kukurūzų miltai
- 200 ml Grietinėlė
- 200 ml Daržovių sultinys
- 1 ryšulys Petražolės
- Vištienos prieskoniai - pagal skonį
- Persiladas - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Suspjaustikete smulkiais kubeliais morkas ir česnakus.
- Į keptuvę dėkite sviestą, suberkite morkas, česnakus, žirnelius, truputi druskos, pipirų ir kaitinkite kol gražiai apskrus.
- Vištienos file perpjaukite išilgai per pusę, truputi išmuškite ir ištrinkite vištienos prieskoniais.
- Iš keptuvės sudėkite į indą pusę apkeptų daržovių.
- Susmulkinkite petražoles ir sudėkite į daržovių indą, taip pat suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir gerai išmaišykite.
- Ant kiekvienos file dedame po šaukšta įdaro ir susukame. Prismeigiame dantų krapštuku.
- Į keptuvės likusias daržoves beriame miltus ir apie 1 min apkepiname maišydami. Tada pilame grietinėlę, dedame lydytą sūrelį, pilame sultinį ir ant vidutinės kaitros maišydami kaitiname kol padažas sutirštės. Tada beriame petražoles ir dar karta išmaišome.
- Padažą (puse kiekio) iš keptuvės supilame į kepimo indą, sudedame vištienos suktinukus, apipilame viršų likusiu padažu, uždengiame folija. Dedame į įkaitintą 200 ℃ orkaitę ir kepame 25 min. tada nuimame foliją ir dar kepame 20 min.Labai skanu! Patiekiu su kuskusu.
Video
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galiu naudoti kitą mėsą? Taip, vietoj vištienos galite rinktis kalakutieną ar kiaulienos išpjovą.
- Ar būtina naudoti grietinėlę? Jei norite lengvesnio varianto, naudokite neriebią grietinę arba augalinį grietinėlės pakaitalą.
- Ką daryti, jei neturiu kukurūzų miltų? Kukurūzų miltus galite pakeisti kvietiniais miltais arba bulvių krakmolu.
- Ar suktinukus pasiruošti iš anksto? Taip, suktinukus galite paruošti iš anksto, o prieš patiekiant užpilti padažu ir pašildyti orkaitėje.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 160kcalAngliavandeniai: 7gBaltymai: 12gRiebalai: 9g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!