Go Back
+ servings
Daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti žiemai

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas padės jums pagaminti nepaprastai skaniai marinuotas daržoves, kur agurkai išlaiko traškią tekstūrą, o stiklainiai ilgai patogiai išsilaiko kambario temperatūroje.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8 asmenims

Instructions
 

  • Pradėkime nuo svogūno susmulkinimo: supjaustykite jį žiedais arba smulkiais gabalėliais.
  • Saldžiąją papriką kruopščiai nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.
  • Į švarų litro stiklainį suberkite 10–15 juodųjų pipirų.
  • Įdėkite vieną lauro lapą.
  • Įdėkite 7-8 svogūnų žiedus. Aš naudoju raudonuosius svogūnus, bet galite naudoti ir įprastus svogūnus. Tada dedame agurkų sluoksnį, kurių galiuką nupjaunu tik iš vienos pusės.
  • Kitas sluoksnis saldžiosios paprikos. Aš naudojau geltoną papriką, bet galite naudoti raudoną arba žalią, bet geltona atrodo patraukliau.
  • Ant viršaus uždėkite pomidorų sluoksnį. Geriausia naudoti mažus pomidorus, kad daugiau tilptų į stiklainį.
  • Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 10 min.
  • Kol daržovės mirksta, į puodą įpilkite vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėkite 1 šaukštą druskos ir 2 šaukštus cukraus.
  • Tada supilkite 75 ml 9% acto ir pastatykite ant ugnies.
  • Kai sūrymas pradės virti, išpilkite vandenį iš stiklainių nes jo nebereikės.
  • Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu.
  • Sandariai uždarykite dangtelius, apverskite stiklainius. Uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Daržovės gaunasi nepaprastai skanios ir aromatingos, o agurkai išlieka traškūs. Puikiai išsilaiko kambario temperatūroje keletą metų. Pabandykite padaryti porą bandomųjų stiklainių.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: