Pradėkime nuo svogūno susmulkinimo: supjaustykite jį žiedais arba smulkiais gabalėliais.
Saldžiąją papriką kruopščiai nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.
Į švarų litro stiklainį suberkite 10–15 juodųjų pipirų.
Įdėkite vieną lauro lapą.
Įdėkite 7-8 svogūnų žiedus. Aš naudoju raudonuosius svogūnus, bet galite naudoti ir įprastus svogūnus. Tada dedame agurkų sluoksnį, kurių galiuką nupjaunu tik iš vienos pusės.
Kitas sluoksnis saldžiosios paprikos. Aš naudojau geltoną papriką, bet galite naudoti raudoną arba žalią, bet geltona atrodo patraukliau.
Ant viršaus uždėkite pomidorų sluoksnį. Geriausia naudoti mažus pomidorus, kad daugiau tilptų į stiklainį.
Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 10 min.
Kol daržovės mirksta, į puodą įpilkite vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėkite 1 šaukštą druskos ir 2 šaukštus cukraus.
Tada supilkite 75 ml 9% acto ir pastatykite ant ugnies.
Kai sūrymas pradės virti, išpilkite vandenį iš stiklainių nes jo nebereikės.
Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu.
Sandariai uždarykite dangtelius, apverskite stiklainius. Uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
Daržovės gaunasi nepaprastai skanios ir aromatingos, o agurkai išlieka traškūs. Puikiai išsilaiko kambario temperatūroje keletą metų. Pabandykite padaryti porą bandomųjų stiklainių.