Go Back
+ servings
Jautienos kukuliai pomidorų padaže

Jautienos kukuliai pomidorų padaže

Karolina Puodžiūtė
Mėsos kukuliai pomidorų padaže yra skanus maltos mėsos patiekalas mažų rutuliukų pavidalu. Pomidorų padažas gaminamas iš šviežių pomidorų, pomidorų savo sultyse arba pomidorų sulčių. Taip pat galite naudoti savo naminę pomidorų tyrę arba pomidorų pastą. Šie maltos mėsos kukuliai dažnai vadinami frikadelėmis. Mėsos kukuliai yra sotesnis patiekalas nei kotletai, tačiau skirtumas tarp jų yra labai mažas. Mėsos kukulius kepiau orkaitėje. Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 35 dideli kukuliai.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 5 asmenims

Equipment

Keptuvė

Ingredients
  

Instructions
 

  • Paruoškite reikiamą produktų rinkinį. Faršą paruoškite patys, panaudojant mėsmalę. Taip būsite visiškai tikri dėl maltos mėsos kokybės. Rinkitės šviežią mėsą, kuri nebuvo užšaldyta. Šiam receptui puikiai tiks ir kiauliena ar vištiena.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite. Sudėkite į maltą mėsą.
  • Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    Kukulių ingredientai
  • Dabar atsargiai, negailėdami jėgų ir laiko, sumuškite faršą, mesdami jį ant dubens dugno. Tęskite šią procedūrą, kol masė taps klampi ir vientisa.
  • Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje ir iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Miltus (persijotus) supilkite į plokščią dubenį. Paruoštus kukulius apvoliokite miltuose.
    Kepkite juos po 2 minutes iš kiekvienos pusės gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Jei keptuvės Ø skersmuo neleidžia to padaryti su visais mėsos kukuliais vienu metu, kepkite juos nedidelėmis porcijomis.
    Apkepti jautienos kukuliai keptuvėje

Paruoškite padažo ingredientus

  • Mažame inde sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Kadangi pati pasta labai rūgšti, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
  • Į keptuvėje iškeptus kukulius padėkite lauro lapą. Tada užpilkite juos paruoštu padažu.
  • Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.

Notes

Jautienos kukuliai pomidorų padaže yra paruošti. Patiekite juos karštus su bet kokiu garnyru – virtais ryžiais, bulvių koše, grikiais ar makaronais. Nepamirškite gausiai apipilti padažu. Skanaus!

Nutrition

Calories: 206kcal
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: