Mėsos kukuliai pomidorų padaže yra skanus maltos mėsos patiekalas mažų rutuliukų pavidalu. Pomidorų padažas gaminamas iš šviežių pomidorų, pomidorų savo sultyse arba pomidorų sulčių. Taip pat galite naudoti savo naminę pomidorų tyrę arba pomidorų pastą. Šie maltos mėsos kukuliai dažnai vadinami frikadelėmis. Mėsos kukuliai yra sotesnis patiekalas nei kotletai, tačiau skirtumas tarp jų yra labai mažas. Mėsos kukulius kepiau orkaitėje. Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 35 dideli kukuliai.
Paruoškite reikiamą produktų rinkinį. Faršą paruoškite patys, panaudojant mėsmalę. Taip būsite visiškai tikri dėl maltos mėsos kokybės. Rinkitės šviežią mėsą, kuri nebuvo užšaldyta. Šiam receptui puikiai tiks ir kiauliena ar vištiena.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Sudėkite į maltą mėsą.
Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Dabar atsargiai, negailėdami jėgų ir laiko, sumuškite faršą, mesdami jį ant dubens dugno. Tęskite šią procedūrą, kol masė taps klampi ir vientisa.
Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje ir iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Miltus (persijotus) supilkite į plokščią dubenį. Paruoštus kukulius apvoliokite miltuose.Kepkite juos po 2 minutes iš kiekvienos pusės gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Jei keptuvės Ø skersmuo neleidžia to padaryti su visais mėsos kukuliais vienu metu, kepkite juos nedidelėmis porcijomis.
Paruoškite padažo ingredientus
Mažame inde sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Kadangi pati pasta labai rūgšti, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Į keptuvėje iškeptus kukulius padėkite lauro lapą. Tada užpilkite juos paruoštu padažu.
Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.
Notes
Jautienos kukuliai pomidorų padaže yra paruošti. Patiekite juos karštus su bet kokiu garnyru – virtais ryžiais, bulvių koše, grikiais ar makaronais. Nepamirškite gausiai apipilti padažu. Skanaus!