Mus rasite
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos kukulių receptas su padažu @būvis.lt

Receptai

Jautienos kukuliai pomidorų padaže

Mėsos kukuliai yra gana populiarus mėsos patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos. Galima patiekti su spagečiais ar bet kokiu garnyru. Šie kukuliai pomidorų padaže bus labai sotus ir skanus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite namuose.

Jautienos kukuliai pomidorų padaže

Jautienos kukuliai pomidorų padaže

Karolina Puodžiūtė
Mėsos kukuliai pomidorų padaže yra skanus maltos mėsos patiekalas mažų rutuliukų pavidalu. Pomidorų padažas gaminamas iš šviežių pomidorų, pomidorų savo sultyse arba pomidorų sulčių. Taip pat galite naudoti savo naminę pomidorų tyrę arba pomidorų pastą. Šie maltos mėsos kukuliai dažnai vadinami frikadelėmis. Mėsos kukuliai yra sotesnis patiekalas nei kotletai, tačiau skirtumas tarp jų yra labai mažas. Mėsos kukulius kepiau orkaitėje. Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 35 dideli kukuliai.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 5 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Paruoškite reikiamą produktų rinkinį. Faršą paruoškite patys, panaudojant mėsmalę. Taip būsite visiškai tikri dėl maltos mėsos kokybės. Rinkitės šviežią mėsą, kuri nebuvo užšaldyta. Šiam receptui puikiai tiks ir kiauliena ar vištiena.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite. Sudėkite į maltą mėsą.
  • Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    Kukulių ingredientai
  • Dabar atsargiai, negailėdami jėgų ir laiko, sumuškite faršą, mesdami jį ant dubens dugno. Tęskite šią procedūrą, kol masė taps klampi ir vientisa.
  • Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje ir iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Miltus (persijotus) supilkite į plokščią dubenį. Paruoštus kukulius apvoliokite miltuose.
    Kepkite juos po 2 minutes iš kiekvienos pusės gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Jei keptuvės Ø skersmuo neleidžia to padaryti su visais mėsos kukuliais vienu metu, kepkite juos nedidelėmis porcijomis.
    Apkepti jautienos kukuliai keptuvėje

Paruoškite padažo ingredientus

  • Mažame inde sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Kadangi pati pasta labai rūgšti, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
  • Į keptuvėje iškeptus kukulius padėkite lauro lapą. Tada užpilkite juos paruoštu padažu.
  • Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.
Reklama

Pastabos

Jautienos kukuliai pomidorų padaže yra paruošti. Patiekite juos karštus su bet kokiu garnyru – virtais ryžiais, bulvių koše, grikiais ar makaronais. Nepamirškite gausiai apipilti padažu. Skanaus!

Maistingumas

Kalorijos: 206kcal
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

 

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų