Go Back
+ servings
Lęšių ir ryžių sriubos receptas

Lęšių ir ryžių sriuba

Karolina Puodžiūtė
Asmeniškai man, tai pati skaniausia iki šiol mano gaminta lęšių sriuba – tikrai įtrauksiu ją į savo nuolatinį sriubų racioną.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 5 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4 asmenims

Equipment

Puodas

Ingredients
  

Instructions
 

  • Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite smulkintą svogūną, kol pasidarys skaidrus.
  • Supilkite sultinį. Įberkite lęšių ir virkite, kol suminkštės. Tai užtruks apie 15 minučių.
  • Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sumalkite trintuvu.
  • Grąžinkite sriubą atgal ant viryklės ir supilkite į ją ryžius. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai išvirs.
  • Nuimkite sriubą nuo viryklės, pasūdikite, įberkite pipirus ir maltos paprikos. Viską gerai išmaišykite.

Notes

Šią sriubą galite sutrinti, bet man labiau patinka šitaip. Patiekite su grietine. Skanaus!
Proga Pietums
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: