Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lęšių ir ryžių sriuba
Karolina Puodžiūtė
Asmeniškai man, tai pati skaniausia iki šiol mano gaminta lęšių sriuba – tikrai įtrauksiu ją į savo nuolatinį sriubų racioną.
4
| 1 įvertinimas
Prep Time
5
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Kategorija
Ryžių patiekalai
,
Sriubos
Virtuvė
Turkijos virtuvė
Servings
4
asmenims
Equipment
Puodas
Ingredients
1x
2x
3x
2
v.š.
Augalinis aliejus
1
vnt.
Svogūnai
1 ½
l
Daržovių sultinys
380
g
Raudoni lęšiai
150
g
Ryžiai
Druska
-
pagal skonį
Juodieji pipirai
-
pagal skonį
Malta paprika
-
pagal skonį
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Instructions
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite smulkintą svogūną, kol pasidarys skaidrus.
Supilkite sultinį. Įberkite lęšių ir virkite, kol suminkštės. Tai užtruks apie 15 minučių.
Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sumalkite trintuvu.
Grąžinkite sriubą atgal ant viryklės ir supilkite į ją
ryžius
. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai išvirs.
Nuimkite sriubą nuo viryklės, pasūdikite, įberkite pipirus ir maltos paprikos. Viską gerai išmaišykite.
Notes
Šią sriubą galite sutrinti, bet man labiau patinka šitaip. Patiekite su grietine. Skanaus!
Proga
Pietums
Tried this recipe?
Let us know
how it was!
Rekomenduojame pasigaminti:
10 patiekalų velykoms
Kiaušinių dažymas
Salotos velykoms
Mišrainės velykoms
Mėsos patiekalai velykoms
Silkė velykoms
Tortai velykoms
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė