Receptai
Sutarkuoju cukiniją ir bulves. Tokio skanaus daržovių apkepo dar nesu bandžiusi
Publikuota:
Tarkuotų cukinijų ir bulvių apkepas
Daržovių apkepas iš bulvių ir cukinijų, sūrio ir žolelių, aromatinių žolelių ir prieskonių – tai paprasta, bet labai skani vakarienė, padedanti paįvairinti šeimos meniu.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 3 vnt. Bulvės - didelės
- 2 vnt. Cukinijos
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 100 ml. Augalinis aliejus
- 1 stiklinė Kvietiniai miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 120 g Mocarela - arba bet koks sūris
- Pomidorų padažas - arba pasta
- Česnakas - pagal skonį
- Malta paprika - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Krapai - patiekimui
Paruošimas:
- Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos ir išmaišykite, palikite 5 minutes, gerai išspauskite sultys ir perkelkite į didelį indą.
- Bulves sutarkuokite stambia tarka, užpilkite šaltu vandeniu 5 minutėms, gerai išmaišykite ir nupilkite vandenį, leiskite mišiniui gerai nuvarvėti. Taip pašalinsite krakmolo perteklių.
- Smulkiai sukapokite žalumynus ir česnaką. Viskas pagal jūsų skonį.
- Kiaušinius išplakite šluotele, suberkite miltus su kepimo milteliais, druską ir prieskonius.
- Sumaišykite bulves, cukinijas, žoleles, prieskonius, česnaką.
- Supilkite tešlą į daržovių masę ir išmaišykite.
- Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi.
- Paskleiskite daržovių mišinį ir išlyginkite.
- Sutepkite pomidorų padažu. Ant viršaus uždėkite tarkuotą sūrį arba pjaustytą mocarela.
- Kepame 180℃ laipsnių temperatūroje apie 1 val.
- Patiekdami apibarstykite smulkintais krapais.
Reklama
Pastabos
Šis aromatingas, apetitą žadinantis ir skanus apkepas jums patiks, ypač jei padažą jam ruošite iš grietinės su česnaku ir šviežiomis žolelėmis.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!