Mus rasite
Vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu
Paruošta vištienos ir bulvių užkepėlė

Receptai

Vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka subalansuotai mitybai.

Vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu

Vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu

Karolina Puodžiūtė
Ši vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu – tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Sviestinis bulvių skonis kartu su sultinga vištiena ir kvapniais prieskoniais sukuria puikų skonio derinį, o lydytas sūris ir pomidorai suteikia patiekalui ypatingą pikantiškumą.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 35 minutes
Virimo laikas 55 minutes
Bendras laikas 1 hour 30 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol švelniai suminkštės.

Bulvių paruošimas:

  • Nuvalykite bulves ir supjaustykite jas ne per plonais griežinėliais. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais, pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies, kol bulvės šiek tiek suminkštės.

Vištienos paruošimas:

  • Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir prieskoniais. Suberkite vištieną ant bulvių ir svogūnų mišinio keptuvėje.

Kiaušinių ir grietinėlės padažas:

  • Dubenėlyje išplakite kiaušinius su grietinėle, prieskoniais ir Provanso žolelėmis. Įberkite druskos pagal skonį ir plakite, kol masė taps vientisa.

Kepimas orkaitėje:

  • Supilkite paruoštą padažą ant keptuvėje esančių ingredientų. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
    Galite naudoti ir kepimo formą.
  • Atidenkite foliją, pabarstykite užkepėlę tarkuotu sūriu ir sudėkite pomidorų griežinėlius ant viršaus. Kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Patiekimas:

  • Išėmę užkepėlę iš orkaitės, pabarstykite ją žalumynais ar smulkintais žaliais svogūnais.
    Galite papildomai pridėti alyvuogių, grybų ar kitų mėgstamų daržovių.

Pastabos

Nauda organizmui:
  • Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų auginimui ir audinių atstatymui.
  • Bulvės aprūpina organizmą vitaminu C, kuris stiprina imunitetą, bei kaliu, kuris palaiko normalų kraujo spaudimą.
  • Grietinėlė ir sūris suteikia organizmui kalcio, būtino kaulų ir dantų sveikatai.
  • Svogūnai ir pomidorai gausūs antioksidantų, vitaminų A ir C, kurie svarbūs odos ir imuninės sistemos sveikatai.
  • Provanso žolelės suteikia patiekalui papildomų antioksidantų, skatinančių virškinimą ir užkertančių kelią uždegimams.
Vitaminai ir mineralai šiame patiekale:
  • Vitaminas C (bulvės, pomidorai)
  • Vitaminas A (pomidorai, sūris)
  • Vitaminas B6 (vištiena, bulvės)
  • Vitaminas D (grietinėlė, sūris)
  • Kalcis (sūris, grietinėlė)
  • Kalis (bulvės, pomidorai)
  • Cinkas (vištiena)
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų