Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka subalansuotai mitybai.

Vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu
Ši vištienos ir bulvių užkepėlė su sūriu – tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Sviestinis bulvių skonis kartu su sultinga vištiena ir kvapniais prieskoniais sukuria puikų skonio derinį, o lydytas sūris ir pomidorai suteikia patiekalui ypatingą pikantiškumą.
Ingredients
- 4 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Pomidorai
- 2 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 200 ml Grietinėlė - riebi
- 100 g Sūris
- Žalumynai - pagal skonį
- Provanso žolelės - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Instructions
- Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol švelniai suminkštės.
Bulvių paruošimas:
- Nuvalykite bulves ir supjaustykite jas ne per plonais griežinėliais. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais, pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies, kol bulvės šiek tiek suminkštės.
Vištienos paruošimas:
- Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir prieskoniais. Suberkite vištieną ant bulvių ir svogūnų mišinio keptuvėje.
Kiaušinių ir grietinėlės padažas:
- Dubenėlyje išplakite kiaušinius su grietinėle, prieskoniais ir Provanso žolelėmis. Įberkite druskos pagal skonį ir plakite, kol masė taps vientisa.
Kepimas orkaitėje:
- Supilkite paruoštą padažą ant keptuvėje esančių ingredientų. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.Galite naudoti ir kepimo formą.
- Atidenkite foliją, pabarstykite užkepėlę tarkuotu sūriu ir sudėkite pomidorų griežinėlius ant viršaus. Kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Patiekimas:
- Išėmę užkepėlę iš orkaitės, pabarstykite ją žalumynais ar smulkintais žaliais svogūnais.Galite papildomai pridėti alyvuogių, grybų ar kitų mėgstamų daržovių.
Notes
Nauda organizmui:
- Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų auginimui ir audinių atstatymui.
- Bulvės aprūpina organizmą vitaminu C, kuris stiprina imunitetą, bei kaliu, kuris palaiko normalų kraujo spaudimą.
- Grietinėlė ir sūris suteikia organizmui kalcio, būtino kaulų ir dantų sveikatai.
- Svogūnai ir pomidorai gausūs antioksidantų, vitaminų A ir C, kurie svarbūs odos ir imuninės sistemos sveikatai.
- Provanso žolelės suteikia patiekalui papildomų antioksidantų, skatinančių virškinimą ir užkertančių kelią uždegimams.
- Vitaminas C (bulvės, pomidorai)
- Vitaminas A (pomidorai, sūris)
- Vitaminas B6 (vištiena, bulvės)
- Vitaminas D (grietinėlė, sūris)
- Kalcis (sūris, grietinėlė)
- Kalis (bulvės, pomidorai)
- Cinkas (vištiena)

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!