Šokoladiniai sausainiai yra pasaulyje plačiai paplitęs desertas, atsiradęs Amerikoje XX a. pradžioje. Šokoladiniai sausainiai tapo populiarūs dėl savo intensyvaus skonio ir paprasto paruošimo, o šis paprastas trijų ingredientų receptas puikiai tinka, kai norisi greito ir skanaus deserto.

Šokoladiniai sausainiai iš trijų ingredientų

Ingredientai
- 300 g Šokoladinė pasta - + papildomai papuošimui (neprivaloma)
- 130 g Kvietiniai miltai
- 1 vnt. Kiaušiniai
Paruošimas
- Šiek tiek pašildykite šokoladinę pastą karštame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje, kad ji suminkštėtų.
- Sumaišykite šokoladinę pastą su miltais ir kiaušiniu, kol masė taps vientisa.
- Iš tešlos suformuokite sausainius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite apie 10 minučių 180 °C temperatūroje.
- Prieš nuimant nuo skardos, leiskite sausainiams atvėsti. Jei norite, galite papildomai papuošti juos šokoladine pasta.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Kokią šokoladinę pastą pasirinkti? Galite naudoti bet kurią jums patinkančią šokoladinę pastą.
- Ar būtina pašildyti šokoladinę pastą? Taip, tai padeda lengviau sumaišyti ingredientus.
- Kiek ilgai galiu laikyti šiuos sausainius? Sausainius galite laikyti sandarioje talpykloje iki savaitės.
- Ar galima naudoti kitus priedus? Galite pridėti riešutų, džiovintų vaisių ar kokosų drožlių.
- Ar galiu kepti be kepimo popieriaus? Jei neturite kepimo popieriaus, skardą ištepkite aliejumi ar sviestu, kad sausainiai nepriliptų.
Maistinė vertė
