Mus rasite
Paruošti imbieriniai sausainiai kalėdoms
Paruošti imbieriniai sausainiai kalėdoms

Receptai

Imbieriniai sausainiai kalėdoms

  • Aromatas. Cinamonas, imbieras ir muskatas sukuria ypatingai jaukų žiemos kvapą.
  • Lengvas paruošimas. Receptas yra paprastas, o ingredientai lengvai randami.
  • Puikiai tinka dekoravimui. Glotnus paviršius idealiai tinka glazūrai ir kūrybai.
  • Laikymo galimybė. Meduoliai ilgai išlieka švieži ir aromatingi.
  • Natūralus saldiklis. Naudojamas medus suteikia subtilų saldumą ir vertingų maistinių medžiagų.

 

Kalėdiniai Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai kalėdoms

Karolina Puodžiūtė
Sausainiai su imbieru – klasikinis pasirinkimas šaltajam sezonui. Šie sausainiai ne tik puikiai tinka dekoruoti, bet ir užburia aromatu bei švelnia tekstūra. Jie taps neatsiejama jaukių vakarų dalimi arba puiki dovana draugams ir artimiesiems.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Papildomas laikas1 hour
Bendras laikas 1 hour 30 minutes
Porcijos 25 vienetų
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Medus ir jo produktai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Glazūrai:

Paruošimas:
 

Tešlos ruošimas:

  • Į prikaistuvį sudėkite medų, cukrų ir sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, maišykite, kol masė taps vientisa. Užvirtinti nereikia.
  • Įmaišykite cinamoną, imbierą ir muskato riešutą, tada įberkite sodą. Maišykite, kol masė taps puri ir šviesi.
  • Leiskite masei atvėsti (~5 min.), įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus ir minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.
  • Suformuokite į kepalą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai (galite palikti per naktį).
    Tešla imbieriniams sausainiams

Sausainių formavimas ir kepimas:

  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, jei reikia, leiskite kambario temperatūroje truputį suminkštėti.
  • Paviršių lengvai pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite iki 3–5 mm storio.
    Imbierinių sausainių paruošimas
  • Išspauskite figūrėles ir dėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    Sausainiai paruošti kepimui
  • Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 7–10 min., stebėkite, kad sausainiai neperkeptų.

Dekoravimas:

  • Glajui kiaušinio baltymą išplakite su žiupsneliu druskos, po truputį dėkite cukraus pudrą ir plakite dideliu greičiu iki standžios masės.
  • Jei norite, įpilkite citrinos sulčių. Dekoruokite atvėsusius sausainius pagal norą.
    Kalėdiniai Imbieriniai sausainiai

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima vietoje medaus naudoti klevų sirupą? Taip, tačiau skonis šiek tiek skirsis, medus suteikia ypatingą aromatą.
  2. Kiek laiko meduoliai išlieka švieži? Meduoliai sandarioje dėžutėje išsilaiko švieži iki 2 savaičių.
  3. Ar būtina naudoti muskato riešutą? Ne, bet jis suteikia ypatingą aromatą. Jei neturite, galite pakeisti gvazdikėlių milteliais.
  4. Kaip glajus laikosi ant sausainių? Jei glajus gerai suplaktas, jis sukietėja ir laikosi tvirtai.
  5. Ar galima tešlą užšaldyti? Taip, užšaldyta tešla laikoma iki 2 mėnesių. Prieš naudojant, atšildykite šaldytuve.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 300kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 10g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų